Helyi közélet

2018.11.26. 15:01

Hull a hó, ha a párnát rázza

Nyíregyháza - Nemcsak zenés mesejáték, hanem kézműves foglalkozás is várja a gyerekeket.

Nyíregyháza - Nemcsak zenés mesejáték, hanem kézműves foglalkozás is várja a gyerekeket.

Magas hegyek és mélységes mély szurdokok között van egy ország, melyet „Jörgen-Börgen”-nek hívnak. A hegyek között magaslik egy csodálatosan ragyogó csúcs, ahol egy titokzatos öreg néne él, akit Holle anyónak neveznek. Ha jókedvében felrázza a párnáit, a földön hatalmas pelyhekben hull a hó.

Érdemes megnézni

Ennek a hegynek a tövében éldegél mostohája házában Julcsa, a szegény kis árva. A mostoha anyja és Fáncsi, a mostohatestvére egész nap dolgoztatja őt kint az udvaron, még nagy hidegben is.

Egyik nap Julcsa – fonástól elgémberedett – ujjai közül kiesik az orsó, egyenesen bele a mély szurdokba. Mostohája igen nagy haragra gerjed, s ráparancsol a lányra, hogy hozza vissza az orsót. Julcsa kénytelen hát elindulni a farkasordító hidegben az ismeretlen nehéz útra. S hogy mi történik vele?

Ezt sajnos nem mondhatom el. De ha megnézitek a mesét (ti is velünk játszhattok!), végül megtudhatjátok, sikerül-e Julcsának meglelnie az orsót, és ki is az a titokzatos Holle anyó? – ajánlja a zenés mesejátékot a Hókirálynő Meseszínház. A darabot a közönség (ajánlják kicsiknek és nagyoknak egyaránt) december 9-én 11 órától láthatja a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban, ahol fél 11-től kézműves foglalkozás is várja a gyerekeket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában