Helyi közélet

2018.11.13. 14:38

Immár faraghatnak az üzemeltetési költségeken

Nyíregyháza - A melegség és esztétikum jegyében: átadták az energetikai korszerűsítésen átesett Kazinczy-t.

Nyíregyháza - A melegség és esztétikum jegyében: átadták az energetikai korszerűsítésen átesett Kazinczy-t.

Gyakorlatilag a végéhez érkezett az a TOP-os forrásból finanszírozott egymilliárdos projekt Nyíregyházán, amelynek köszönhetően több önkormányzati intézmény – négy iskola, egy idős-klub, a Mustárház és a hivatal B épülete – is átesett egy komoly energetikai korszerűsítésen. Ennek a sikeres beruházási-csomagnak lett az ünnepélyes lezárása tegnap a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének az átadása. Vastag hőszigetelést kapott és megújult az iskola homlokzata, megoldották az ingatlan vízszigetelését, kicserélték a nyílászárókat és a radiátorokat és az akadálymentesítés is megtörtént. Ahogy azt Heteyné Timándi Tünde tagintézmény-vezetőtől megtudhattuk, épp csak a napokban tették le a szerszámokat, így még a takarítással sem végezhettek.

– Ha egy intézményben csökkenteni tudjuk az energiaráfordítás mértékét, akkor talán a városunk levegőminősége is jobb lehet, és a megtakarítást az intézmény az oktató-nevelő munkára fordíthatja – hangsúlyozta a keddi sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila alpolgármester. Kitért arra is, hogy a városvezetés a fiatalok megtartásához vezető út fontos elemeként tekinti a környezet és az intézmények modernizálására felújítására, még akkor is, ha csupán gazdája, de nem fenntartója a projektben érintett iskoláknak. Elismerte, hogy a Kazinczy Ferenc Tagintézményen lenne még mit jobbítani és megígérte, hogy a jövőben is segíteni fognak, és folytatják a megkezdett utat.

Persze az intézményben élők már ennek is nagyon örülnek, hiszen az idén 40 éves iskolában ilyen volumeni beruházás – leszámítva a 10 évvel ezelőtti kisebb átalakítást – még nem volt. Arra pedig már az alpolgármester kísérője és a térség önkormányzati képviselője, Andó Károly mutatott rá, mennyi terhet vett le a város ilyen módon a nyíregyházi tankerület válláról, egyébiránt nagyban gazdagítva a saját körzetét is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában