Helyi közélet

2018.11.16. 13:24

Korai? Nem korai? Megérkezett a város karácsonyfája!

Nyíregyháza - Ismét szép, 16 méteres fenyő került pénteken Nyíregyháza főterére.

Nyíregyháza - Ismét szép, 16 méteres fenyő került pénteken Nyíregyháza főterére.

„Hátha engem is szerencse ér, s megjárhatom ezt a ragyogó utat!... Hiszen ez még nagyszerűbb, mint a tengereket járni! Ó, hogy epedek, hogy vágyakozom! Bár itt volna már újra a karácsony!” Így lelkendezett egykor a nagy meseíró, Hans Christian Andersen fenyőfája, arról álmodozva, hogy egyszer talán ünnepi fa lehet belőle. Ki tudja, talán hasonló ábrándokat „kergetett” az elmúlt években a Tenisz utca 23. szám alatti portán az a gyönyörű nyíregyházi fenyő is, amelyet pénteken vágtak ki, hogy a megyeszékhely Kossuth terét díszítse a város karácsonyfájaként.

A több mint harminc esztendős, 16 méter magas fát Szenczi Ferenc ajánlotta fel a különleges célra, akinek az édesanyjától megtudtuk, hogy egykor ő kapta ajándékba még fél méteres csemete korában.

A fa kivágásában és kiemelésében a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segédkeztek, de még így sem volt könnyű a 35 tonnás speciális daruval kiemelni, és a felső villanyvezetéket nem érintve a 13 méteres trélerre emelni. Az oldalági 6-7 méter szélesen omlottak két oldalt az útra, nem véletlen, hogy a Nyíregyházi Rendőr-főkapitányság rendőrei kísérték végig az Alkotás, a Tiszavasvári, a Mező utca, a Széna tér, az északi körút, az Erdő sor, a Ferenc körút, a László, a Hunyadi és a Bocskai utcák érintésével a város főteréig.

Azt már Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Piac- és Vásártér-üzemeltetési Iroda vezetője mondta el lapunknak, hogy a fa díszítését – amelyet a szokott helyére állítanak fel a polgármesteri hivatal és a Takarékpalota között – a jövő héten kezdik meg.

– A munka 4-5 napig is eltart majd, hiszen a fa teljesen új fényeket kap az idén. Két kilométernyi fényfűzért, 80 díszgömböt és 75 egyéb fénydíszt helyezünk el rajta, és december 2-én, vagyis Advent első vasárnapján már teljes pompájában díszeleghet – sorolta az irodavezető, elárulva, hogy ezúttal a fa mellé kerül a betlehem és a Mikulás háza.

MJ


[related-post post_id="4051914"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában