Helyi közélet

2018.11.20. 16:42

Közös adventi készülődés Vásárosnaményban

Vásárosnamény - Koncertek, mézeskalács-díszítés és jótékonysági bál is szerepel a város adventi kínálatában.

Vásárosnamény - Koncertek, mézeskalács-díszítés és jótékonysági bál is szerepel a város adventi kínálatában.

A város önkormányzata hatodik éve szervezi meg az „Advent Vásárosnaményban” programsorozatot. A karácsonyi készülődésre nemcsak a vásárosnaményi lakosságot várják, hanem a Beregből és a környező településekről, illetve a megye távolabbi részeiből érkezőket is, hogy együtt készüljenek, lelkileg töltődjenek a szeretet ünnepére – tájékoztatta lapunkat Pótor Melinda.

Adománygyűjtés

– A számos lélekemelő program mellett kiemelt tevékenységünk az adománygyűjtés, mellyel a karácsony igazi üzenetét közvetítjük. Az előző években a rászorulók megsegítésére gyűjtöttünk és a sok jó érzésű embernek köszönhetően mintegy ötszáz családhoz jutottak el a városi összefogással összegyűlt ajándékok. Az idén egy más jellegű nemes célt fogalmaztunk meg: a vásárosnaményi kórház gyermekosztályának orvosi műszerparkját szeretnénk megújítani a még hatékonyabb orvosi ellátás érdekében és azért, hogy javuljanak a kórházi körülmények.

Az önkormányzat ennek érdekében december 1-jén adománygyűjtő bált szervez, így nem csak kérünk, de adunk is: egy feledhetetlen estét, különleges ételeket-italokat, kiváló zenét, gondtalan szórakozást egy nemes ügyért, hogy minden bálozó átélhesse a segítségnyújtás örömét. Az összegyűlt összeget a vásárosnaményi kórház gyermekosztályának adjuk át, amelyből orvosi műszereket, eszközöket, lázmérőket, televíziót, játékokat vásárolhatnak a gyermekek gyógyításához.

Gyertyagyújtás

– Szeretnénk, ha lélekben is közösen készülnénk az ünnepre, ezért az idén először motivációs előadásokat szervezünk neves előadók közreműködésével. Az ünnephez kapcsolódóan a bennünket foglalkoztató kérdéseket, problémákat járjuk körbe, remélve, hogy közösen válaszokat is találunk. Fiatalság, boldogság címmel tart előadást Lippai Marianna december 6-án, majd egy héttel később Szily Nóra műsorvezető, pszichológus „Szeretetben a teljes életért” előadását hallgathatják meg a szülők, nagyszülők.

December 5-én mikulásház várja a kicsiket, akik a mikulásvonatra is felülhetnek a Szent István parkban. Az iskolásokat kreatív kézműves délutánra invitálják, a Lónyay Étekházban pedig mindenki próbára teheti a kézügyességét, hiszen december 12-én az érdeklődők díszíthetnek mézeskalácsot, és szaloncukrot is készíthetnek, 8-án karácsonyi forgatag lesz a piaccsarnokban, aznap délben pedig elrajtol a mikulásfutás. December 19-én karácsonyi „szeretetfőzés” és ételosztás lesz a Beregi főzőklub diákjaival ugyancsak a Szent István parkban. A város adventi koszorúját is a parkban állítják fel, itt lesznek a vasárnapi gyertyagyújtások az egyház képviselőivel, és a szeretet-vendéglátást is itt tartják, mint ahogy vasárnaponként a koncerteknek is a park lesz a helyszíne. A település részei között advent mind a négy vasárnapján buszjárat közlekedik, ezzel is segítve, hogy minél többen jussanak el a programokra.

KM


Koncertek

December 2.: Advent első vasárnapján kórustalálkozó

December 9.: Advent második vasárnapján a Sugarloaf együttes adventi akusztikus koncertje

December 16.: Advent harmadik vasárnapján Szirota Jennifer adventi koncertje

December 23.: Advent negyedik vasárnapján a Múzs-Art Társulat előadásában a Muzsika hangjai színházi előadás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában