Helyi közélet

2018.11.28. 10:30

Lelkesen ápolták a népzenei hagyományainkat

Demecser - A megye sok részéből érkeztek ifjabb és idősebb fellépők Demecserbe.

Demecser - A megye sok részéből érkeztek ifjabb és idősebb fellépők Demecserbe.

Reggeltől délutánig egymást követték a szebbnél szebb népdalok, vidáman pengett a citera az elmúlt szombaton a demecseri művelődési házban, ahol immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az Őszikék Népzenei Fesztivál és Versenyt. A város önkormányzata által támogatott rendezvényre a megye sok részéből érkeztek ifjabb és idősebb fellépők, hogy bemutassák tudásukat egymásnak, az érdeklődőknek, no meg a szakmai zsűrinek, amely minősítette is a látott produkciókat. A zsűri tagja volt Széles András citeraművész, a Vas Lajos Szövetség elnökségi tagja, a Népművészet Mestere; Bárdosi Ildikó népdal­énekes, a Népművészet Ifjú Mestere; Hajdú Ágota népzeneszakos tanár, kiváló versenyfelkészítő Bonis Bona-díjas pedagógus.

Gálaműsor és táncház

Amíg a zsűri visszavonult megvitatni a szereplők teljesítményét, gálaműsor szórakoztatta a vendégeket. Fellépett a demecseri Rétközi Pendelyes Néptánccsoport, Bakosi Dani és zenekara, valamint táncház is várta a jelenlévőket.

A rendezvény helyszínén egész nap a Kemecsei Aranyeső Klub tartott vásárt és kézműves bemutatót – az Aranyeső Klub a Rákbetegek Országos Szövetségének tagja. A látogatók megismerkedhettek a papírfonás, a gyöngyfűzés, a csipkekészítés rejtelmeivel is. A Demecseri Nyugdíjas Klubból alakult kézműves szakkör is csodálatos alkotásokkal vett részt a rendezvényen. Az érdeklődők megtekinthettek gobelineket és horgolt remekműveket is.

Minősítések

Gyöngykoszorú Népdalkör (Demecser): arany, Gaál Blanka (Nyíregyháza): arany, Arany Ősz Népdalkör (Baktalórántháza): ezüst, Czuczor Ramóna (Nyíregyháza): arany, Tar Péter (Nyíregyháza): arany, Hangpajtik Énekegyüttes (Nyíregyháza): arany, Puskár Imre (Nyíregyháza): ezüst, Deák Terézia (Nyíregyháza): arany, Lipcsei Hajnalka (Nyíregyháza): arany, Gincsai Andrea Panna (Nyíregyháza): arany, Nyírség Tirpák Népzenei Együttes (Nyíregyháza): bronz, Tiszalöki Népzenei Együttes (Tiszalök): arany, Tiszalöki Asszonykórus (Tiszalök): ezüst, Megyola Józsefné (Nyíregyháza): arany, Aprófalva Hagyományőrző Népdalkör (Nagyhalász-Homoktanya): ezüst, Tuzséri Aranyalma Nyugdíjas Népdalkör (Tuzsér): arany, Dancs Lajos Népdalkör (Mátészalka): arany, Borsos Tiborné (Tuzsér): ezüst, Kozma Éva (Komoró): bronz, Hangvarázs Énekkar (Kemecse): arany, Csemeték Énekegyüttes (Kisvárda): arany, Napkori Asszonykórus (Napkor): bronz, Majoros Ditta (Nyíregyháza): arany, Sóstófürdői Öregfiúk Énekkar (Nyíregyháza): arany, Dienes Boglárka (Kisvárda): arany, Gyulaházi Szivárvány Citera Zenekar és NDK (Gyulaháza): arany, Fogas Domonkos (Nyíregyháza): arany, Fogas Veronika (Nyíregyháza): ezüst, Sutka Rebeka (Érpatak): arany, Hangfelhő Leánykar (Érpatak): arany.

MML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában