Helyi közélet

2018.11.14. 10:37

MSZP-sajtótájékoztató: A magyar ember sokkal többet érdemel

Nyíregyháza – Kivándorlási válság van ma Magyarországon, hiszen több százezren keresik a boldogulásukat külföldön, és ugyanennyien tervezik a munkavállalást idegenben – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke.

Nyíregyháza – Kivándorlási válság van ma Magyarországon, hiszen több százezren keresik a boldogulásukat külföldön, és ugyanennyien tervezik a munkavállalást idegenben – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke.Azt is hozzátette, hogy mindez fokozottan sújtja Szabolcs megyét, illetve az Észak-alföldi régiót. Leszögezte, hogy lehetetlen itthon tartani a fiatal munkavállalókat, és a tendenciát jobb körülményekkel, nagyobb munkajogi biztonsággal, bér-, vagyis életszínvonal emeléssel lehetne megfordítani. Úgy tűnik, már diákhitel se lesz, megnyirbálják a béren kívüli juttatásokat, és az otthonteremtési támogatások, a CSOK is csak a tehetősebbeknek kedvez – sorolta az alelnök, nehezményezve, hogy a pártja módosító javaslatait rendre lesöprik az asztalról. Dr. Legény Zsolt megyei alelnök is ráerősített, hogy a kivándorlás súlyosan érinti a megyét, és már az őszi betakarításhoz is keletebbről kell hozni munkaerőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában