Helyi közélet

2018.11.22. 14:37

MSZP-sajtótájékoztató - A megyei képviselők vessék latba a befolyásukat!

Nyíregyháza - A rombolás újabb példájának nevezte csütörtökön dr. Legény Zsolt, az MSZP megyei alelnöke, hogy december 9-étől sok embert érintve megszűnik a vonatközlekedés a Nyíregyháza-Nyírbátor és a Mátészalka-Csenger vasútvonalakon.

Nyíregyháza - A rombolás újabb példájának nevezte csütörtökön dr. Legény Zsolt, az MSZP megyei alelnöke, hogy december 9-étől sok embert érintve megszűnik a vonatközlekedés a Nyíregyháza-Nyírbátor és a Mátészalka-Csenger vasútvonalakon. Hozzátette: a vonalak bezárásáról már 2009-ben szó volt, de kormánypárti képviselőként megyei lobbierővel megakadályozták a kormányzati szándék megvalósulását. – Mivel az akkori ellenzék is lelkesen demonstrált, megdöbbenve látjuk, hogy most semmit nem tesznek. A szakmai szervezetek szerint a MÁV Start több pályahasználati díjat fizet az anyavállalatnak, mint amennyit (30-40 millió forintot) megspórolhat. Tudjuk, a vonatok ezeken a szakaszokon 30-40 kilométeres sebességgel közlekednek, ezért is tartjuk a fejlesztést jó megoldásnak. Követeljük, hogy megyei fideszes képviselők – ismét magukévá téve a 10 évvel ezelőtti gondolatot – álljanak ellent a pénzügyi-politikai alapon meghozott döntésnek, mert a szárnyvonalak fejlesztése hosszútávon a térség fejlődését segíti elő – fogalmazott az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában