Helyi közélet

2018.11.09. 15:57

MSZP-sajtótájékoztató: Albérlőket költöztetnének az évek óta üresen álló önkormányzati házakba

Nyíregyháza - A lakástámogatás hiányosságait vette számba pénteki sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke.

Nyíregyháza - A lakástámogatás hiányosságait vette számba pénteki sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke. Nyíregyháza korábbi polgármestere úgy fogalmazott: 2010-re a városban olyan hajléktalanellátó rendszer épült ki, mely országos szinten példaértékű volt, és jelenleg is jól működik. – A közelmúltban elfogadott hajléktalantörvény alkalmazására remélhetőleg Nyíregyházán nem lesz szükség, ugyanakkor szinte hetente kérnek segítséget tőlünk kilakoltatás előtt álló idősek, gyermekes családok. A fideszes városvezetés sajnos nem nyitott a bérlakásépítésre, a jelenlegi lakástámogatásokkal (lásd: CSOK) pedig nem tudnak élni az alacsony jövedelmű családok. Nyíregyházán mintegy nyolcmillió forint saját erőre lenne szüksége egy fiatal párnak a fészekrakáshoz, ez nem kevés pénz. Sokadjára javasoljuk a városvezetésnek, hogy ha már nem épülnek bérlakások, legalább az évek óta üresen álló, jó minőségű házakból alakítsa ki az önkormányzat az albérlők házát, ahol segíteni lehet a rászoruló családoknak és idős embereknek – mondta Csabai Lászlóné.

Fidesz-reagálás

„Azok kérik most számon a bérlakásokat, akik annak idején kiárusították a város ingatlanvagyonát, akik felszámolták az első Fidesz-kormány kedvezményes lakáshitel-konstrukcióját, s akik a devizahitel csapdájába juttatták családok ezreit. A Fidesz a családokat és a családok otthonteremtését támogatja, ezért vezettük be és terjesztettük ki a CSOK-ot, a családi adókedvezményt (amelyet évről évre emelünk), a GYED extrát, a gyermekek ingyenes étkeztetését a szünetekben is, az ingyenes tankönyv-ellátást és számos más, a családokat, a gyermekeket érintő pozitív intézkedést. A családokról és a gyermekekről szól a most útjára indított nemzeti konzultáció is” – reagált az MSZP-sajtótájékoztatón elhangzottakra a Fidesz Nyíregyházi Szervezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában