Helyi közélet

2018.11.18. 15:26

Rablókat üldöztek a partról és csónakokból

Rakamaz - Érdekesség, hogy a versenyen mindenki csak csukát fogott.

Rakamaz - Érdekesség, hogy a versenyen mindenki csak csukát fogott.

Párás, ködös, enyhén hűvös őszi időben huszonhárom felkészült horgász páros kezdte meg a rablóhalak üldözését a vízen és a vízpartról az elmúlt vasárnap Rakamazon a Nagy-Morotvánál. A részvevők általános vélekedése szerint egy igazán jó csukás idő várta a versenyzőket. Ezt a tételt erősítette meg az is, hogy bár a páros csukafogó versenynek meghirdetett vetélkedésen minden rablóhal beszámított az eredménybe, mégis szinte mindenki csak csukát fogott.

– A legtöbb halat a Lázár József, Trohán Attila kettős fogta, csónakból pergetve. József a 64 centiméteres csukájával a verseny legnagyobb halfogója címet is elnyerte. Összesen 167 centiméter halat fogva megelőzték a csónakos kategória második helyén záró Veisz László, Molnár István párost. A vízparti horgászok általában kevesebb halat fognak, mint a csónakból horgászók, de most mégis inkább nekik kedvezett a szerencse.

A csapatok egy-egy 50 méteres szektort kaptak, amelyen belül tetszőleges rablóhalas horgászmódszerrel horgászhattak. Pásztor Csaba és Rikter János 121 cm-es fogással megelőzte a 101 cm-t fogó Varga György, Aranyász Ferenc kettőst. Ludas László 60 cm-es csukája pedig a harmadik helyre vitte csapatát.

Jó verseny volt, ahol még az is jól érezhette magát, akinek most nem kedvezett a szerencse. Az őszi morotva szépsége, a barátokkal együtt horgászás felejthetetlen élmény volt – tájékoztatta lapunkat Biri Imre, a házigazda Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület alelnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában