Helyi közélet

2018.11.27. 13:34

Sikerekről sikerekre lépeget

Fehérgyarmat - A bolond falu című népmesével első lett Benedek a versenyen.

Fehérgyarmat - A bolond falu című népmesével első lett Benedek a versenyen.

Nemes Benedek István a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 5. k osztályának egyik kiemelkedő tehetségű tanulója. Már óvodásként járt vers- és mesemondó versenyekre, s mindig szép eredményeket ért el.

Érdekli az informatika is

Az általános iskola első négy osztályát a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskolában kezdte, s az idén iratkozott át a nyolcosztályos gimnázium 5. osztályába, ahol a Deák Hét elnevezésű eseménysorozaton két alkalommal is jeleskedett. A „Deák Ferenc emlékezetére” címmel kiírt mese­mondó versenyen – ahol A bolond falu című népmesét adta elő – első helyezést ért el, az angol nyelvi „Játékos nyelvi vetélkedőn” pedig második lett.

Benedek kedveli a vers- és meseírást is, de nagyon érdekli az informatika is, jelenleg állatorvos szeretne lenni. Kedvenc tantárgyai az angol, a magyar és a társadalomismeret. Bár még csak 11 esztendős, de már több elismerést is kapott, amelyek ösztönzik őt a fejlődésre nemcsak az irodalom és az idegen nyelv, de akár az élet egyéb területein is.

- Fecske László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában