Helyi közélet

2018.11.05. 17:27

Urnafalat avattak a hermánszegi temetőben

Hermánszeg - A hermánszegi temető ravatalozójánál halottak napi református ünnepi istentiszteletet és ünnepi megemlékezést tartottak november 2-án és megemlékeztek az I. és II. világháború 15 hermánszegi hősi halottjáról.

Hermánszeg - A hermánszegi temető ravatalozójánál halottak napi református ünnepi istentiszteletet és ünnepi megemlékezést tartottak november 2-án és megemlékeztek az I. és II. világháború 15 hermánszegi hősi halottjáról. A lélekharang csengőhangját követően Bartus Zoltán református lelkipásztor tartott ünnepi istentiszteletet, és áldotta meg azt a 18 fülkés urnafalat, melyet csaknem 750 ezer forintos pályázati forrásból alakított ki az önkormányzat. A településen élők nagy örömére az urnafallal egy időben a ravatalozó elhasználódott elő-tetője is megújult, köszönhetően a közmunkások közreműködésének.

Győrfi Erzsébet polgármester ünnepi beszédét követően az urnafalat Badarné Hajdu Mária önkormányzati képviselő, Badar Attila református egyházgondnok és Bíró Ferencné leplezte le.

A lélekharangnál Dányádi Béla – az ő családja adományozta Hermánszegnek a Lélekharangot – helyezte el a megemlékezés mécsesét.

A Hősi Emlékműnél többekkel egyetemben mécsest gyújtott Uri-Kovács Kálmánné Gaál Magdolna, akinek a nagybátyja, Gál József a II. világháború áldozata lett. A megjelent lakosok is meg­gyújtották az emlékezés lángjait a Hősi Emlékmű körül.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában