Helyi közélet

2018.11.19. 11:08

Végleg leállhatnak a nyírbátori és a csengeri vonatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Néhány hét múlva már buszok járnak a vonatok helyett a Nyíregyháza-Nyírbátor és a Mátészalka-Csenger vasútvonalakon - adta hírül az <a href="http://iho.hu/hir/mellekvonalak-bezarasara-keszul-a-start-181118">iho.hu</a> közlekedési szakportál.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Néhány hét múlva már buszok járnak a vonatok helyett a Nyíregyháza-Nyírbátor és a Mátészalka-Csenger vasútvonalakon - adta hírül az iho.hu közlekedési szakportál.

A MÁV-csoport honlapján a napokban jelent meg a pályázati felhívás a „Vasúti jármű helyett közúti jármű alkalmazása a 113 Nyíregyháza–Nyírbátor és a 114 Mátészalka–Csenger vasútvonalakon” tárgyú beszerzéshez. A keretösszeg ötvenmillió forint, ebből az érintett vonalakon a vasúti személyszállítási közszolgáltatást közúti jármű alkalmazásával kívánja biztosítani a MÁV-Start Zrt. a decemberben életbe lépő új menetrendtől.

Az intézkedés okairól és a vonatok újraindításának tervezett időpontjáról megkérdeztük a vasúttársaság kommunikációs igazgatóságát; amint megérkeznek a válaszok, frissítjük cikkünket.

A Nyíregyháza környéki vonalak erősen megszenvedték az elmúlt bő évtized mellékvonal-bezárásait: nincs már forgalom Tiszalök-Ohat-Pusztakócs és Nagykálló-Nyíradony között, megszűnt a vonatközlekedés a Nyírvidéki Kisvasút mindkét szárnyvonalán.


[related-post post_id="4045887"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában