Helyi közélet

2018.12.07. 17:03

A fény felé a Bencs-villában

Nyíregyháza - Mesélő várak, kincses apátságok, időtlen halászfalvak az új kötetben.

Nyíregyháza - Mesélő várak, kincses apátságok, időtlen halászfalvak az új kötetben.

Sediánszky Nóra író, fordító, dramaturg 2016. februárja óta a Móricz Zsigmond Színház művészeti tanácsadója. A rendezéseit is jól ismerheti a nyíregyházi közönség, hiszen színpadra állított már gyerekdarabokat, A név: Carmen című előadás pedig több díjat is nyert. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy Nóra útirajzokat is ír. Első két kötetében Velencével, illetve Párizzsal ismerkedhettünk meg közelebbről, a Velence útvesztői, illetve a Tékozló Párizs izgalmas, rendhagyó útikalauzok, mindkettő komoly kulturális és ismeretterjesztő értéket is képvisel.

Zord vagy szelíd tájak

Harmadik kötete A fény felé, amelyben a szerző író nem egyetlen várost igyekszik feltérképezni személyes élmények, történelmi és irodalmi anekdoták, séták és kóstolgatások segítségével, hanem Észak-Franciaország műemlékekben és természeti szépségekben két gazdag tájegységét, Normandiát és Bretagne-t. Több utazás, több idősík metszéspontjában találkozhatunk mesélő várakkal, kincses apátságokkal, időtlen halászfalvakkal, sokarcú városokkal. A drámaian zord vagy szelíden csábító vidéken tett kalandozások közben pedig a Loire partján pihenhetünk, ha úgy tartja kedvünk – arccal mindig „a fény felé”.

A kötettel és a szerzővel december 11-én, kedden a Bencs-villában találkozhatnak az érdeklődők, az irodalmi est 17.30-kor kezdődik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában