Helyi közélet

2018.12.19. 10:21

Elhunyt Ibrány polgármestere

Ibrány - Elhunyt Berencsi Béla, Ibrány polgármestere.

Ibrány - Elhunyt Berencsi Béla, Ibrány polgármestere.

"Mély megrendüléssel tudatjuk a lakossággal, hogy 71 éves korában elhunyt Berencsi Béla, Ibrány város polgármestere, díszpolgára, aki 1975 júliusától irányította településünket. Halálával pótolhatatlan veszteség érte Ibrányt. Temetéséről a későbbiekben intézkednek, amiről értesítjük a város lakosságát" - olvasható az ibrany.hu weboldalon.


Nekrológ

Futótűz nem terjed olyan gyorsan, mint a hír, hogy elmentél. S mint ahogy, a tűz pusztítása után ott terem a nagy szomorú, csontig hatoló, fájdalmas csend, most itt ül rajtam a hír nyomán a fájdalom, a hitetlenkedés, az üresség.

Nem leszel címlapokon, mint ahogy korábban sem voltál, nem születnek majd hosszas méltató nekrológok, mert a siker, a fényes életpálya, értékeit veszített kicsiny hazánkban egyre kevésbé fontos. Kit érdekel egy vidéki polgármester sikertörténete? Pedig Te, Béla, a saját " műfajodban" a legjobbak egyike voltál. Tanítani való pėlda, született nyertes. Emberek ájulnak el a gyönyörtől ės ėljeneznek hangosan ha egy atléta átugrik kétszáznegyven centit. Fogalmuk sincs arról, hogy az smafu ahhoz képest, amit Te "átugrottál". Politikai viharokban ėvtizedeken keresztül a település első emberének lenni, egy falucskából várost, egy városból ékszerdobozt varázsolni, a helyi egyensúlyt, közéleti békét megtartva, na az a teljesítmény. Csinálják utánad! Elpusztíthatatlannak, legyőzhetetlennek gondoltunk, mert óriásnak, és óriásinak tartottunk. Aki gyengeségeit is képes a közössége javára fordítani, az egy zseni. Te, a magad módján az voltál.

Van bajban a városod! Nem tudják még, hogy hosszú-hosszú árnyékodon csak akkor léphetnek túl, ha összefogva azon az úton akarnak és lesznek képesek járni, amit Te előtte már gondosan kitapostál.

Biztos vagyok benne, hagy Ibrány, a Te szülőfalud, hivatásod, munkád, hobbid és szerelmed, immáron nyughelyeddé váló településed méltósággal, tisztességgel, emelt fővel emlékezik a település legnagyobb szülöttjére, a város első emberére.

Kedves Béla! Legyen neked nagyon könnyű a föld!

- Juhász Ferenc, volt országgyűlési képviselő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában