Helyi közélet

2018.12.21. 11:31

Évzáró operett- és musicalgála

Nyíregyháza - Népszerű operett- és musicalrészletek csendülnek fel az év végén a Váci Mihály Kulturális Központban.

Nyíregyháza - Népszerű operett- és musicalrészletek csendülnek fel az év végén a Váci Mihály Kulturális Központban.

Ebben az évben utoljára hozzák le a csillagokat a nézőknek a Váci Mihály Kulturális Központban: december 27-én, csütörtökön óévbúcsúztató operett- és musicalgála várja mindazokat, akik szeretik e két zenés műfajt. A 18 órakor kezdődő műsorban az operett- és musicalirodalom legnépszerűbb remekművei csendülnek fel olyan nagyszerű hazai művészek tolmácsolásában, mint amilyen Mahó Andrea, Sáfár Mónika, Teremi Trixi, Csengeri Attila és Nagy Balázs.

Kiváló énekesek

Három kiváló operett részleteit hallhatja a közönség: a nézők együtt dúdolhatják az énekesekkel a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő és a Mágnás Miska dalait. Az operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen perc sem, amikor a Föld valamelyik pontján – színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban – fel ne csendülne Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája. Művei közül a Csárdáskirálynőt játsszák a leggyakrabban, ki ne ismerné a mű dalait: Túl a Óperencián, Te rongyos élet, Hajmási Péter, Hajmási Pál, Jaj, cica. A Marica grófnő a legizgalmasabb Kálmán-operett, ami nem csoda, hiszen egy slágerekkel teli, különleges, mégis korszerű történet elevenedik meg különböző, saját maguk gyártotta hazugságok hálójában vergődő szerelmes emberekről, miközben felcsendül a Szép város Kolozsvár, a Hej, cigány vagy a Ringó vállú csengeri violám. A Mágnás Miska egy szatirikus, mulatságos történet, benne pompás, örökzöld dalokkal: A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy Cintányéros cudar világ!

Sikerdarabok

A musicalek világát A nyomorultak, Az operaház fantomja, a My Fair Lady és a Macskák slágerei idézik meg. Ez utóbbit harminc évig a londoni West End és a New York-i Broadway legsikeresebb musicaljeként jegyezték, az előadásokat több mint 50 millióan látták. Andrew Lloyd Webber nevéhez fűződik Az operaház fantomja is, amely ugyancsak a musicalirodalom gyöngyszeme, akárcsak a gálaműsor másik két darabja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában