Helyi közélet

2018.12.05. 14:13

Ha advent, akkor ételosztás

Nyíregyháza - Önkormányzati falatokkal köszönt az ünnep a rászorultakra.

Nyíregyháza - Önkormányzati falatokkal köszönt az ünnep a rászorultakra.

A nehéz körülmények között élők a szeretet ünnepének közeledtén talán még a megszokottnál is nagyobb figyelmet érdemelnek, ezért is tartotta fontosnak a nyíregyházi önkormányzat, hogy saját forrásból ételt osszon a rászorultaknak. Az idén decemberben fél tucat helyszínen, mindenhol 250 adag meleg étellel várják a nélkülözőket az advent utolsó három vasárnapján.

Káposzta és galuska

December 9-én a Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete az Érkertben fogadja az érkezőket, akik 11 órától juthatnak hozzá a töltött káposztájukhoz a rendőrőrs előtti területen. Ugyanezen a napon a Stadion utcán is ugyanezt tálalják fel, 12.30 órától a Micimackó Bölcsőde előtti parkolóban porciózzák ki az adagokat.

December 16-án 11 órától a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Egyesület tagjai osztják az ételt a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ udvarán, innen települnek Kistelekiszőlőbe, és 12.30-tól a volt iskola épülete előtt (Koszorú utca 10.) kínálják majd a székelykáposztát. Az időpontok december 23-án se változnak: a Jövőkép Egyesület délelőtt az Otthon Étterem előtt, 12 után fél órával a Butykatelep óvodájának udvarán kínálja a bácskai húsos galuskát.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában