Helyi közélet

2018.12.22. 11:34

Ha Dés, akkor parádés…

Nyíregyháza - Színvonalas koncertet adott a közismert előadóművész, dzsessz­zenész, zeneszerző.

Nyíregyháza - Színvonalas koncertet adott a közismert előadóművész, dzsessz­zenész, zeneszerző.

Hosszasan toporogtak az egyre csak növekvő sorban állók a Nyíregyházi Egyetem Kodály terme előtt. Mindannyiukat közös cél vezérelte: Dés László estjén szerettek volna ellazulni, kikapcsol(ód)ni, feltöltődni.

Kívülről fújták

Szabadkozással kezdte a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző (közlekedési baleset hátráltatta őket, ezért félórás csúszással kezdődött a koncert), aztán szabadjára engedte a fülbemászó, megindító szerzeményeit. Az egyik pillanatban még a zongora billentyűjével pengette az érzelem húrjait, aztán sármos hangjával dalra fakadt, majd a klarinétját úgy szólaltatta meg, ahogyan azt tőle megszokhattuk: ütősen. Látható volt, hogy a hallgatóság soraiban sokan kívülről fújták a fúvós zseni számait, szellemes szövegeit.

Egyebek között dolgozott együtt Udvaros Dorottyával, Básti Julival, Cserhalmi Györggyel, Kulka Jánossal, Koltai Róberttel, Kovács Katival, Horváth Charlie-val, Szulák Andreával (aki vasárnap Nyíregyházán, a Kossuth téren lép fel), Váczi Eszterrel, Presser Gáborral és Somló Tamással, ezúttal pedig Tóth Vera erősítette a roppant felkészült csapatát. A formáció tagjai megvillantották, hogy egyénenként is kiváló mesterei szakmájuknak. Kétségkívül maga Dés László a csúcsdísz, aki ékes bizonyítéka annak: miként lehet köztiszteletnek örvendő zenei polihisztorként évtizedek óta maradandót alkotni úgy, hogy ma is képes igényesen szórakoztatni. Ettől parádés.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában