Helyi közélet

2018.12.14. 14:15

Hálaadó gondolatok a diákrajzokon

Kótaj - A gyermekek műsora után Szabó Balázs gospel zenész adott egy fergeteges koncertet.

Kótaj - A gyermekek műsora után Szabó Balázs gospel zenész adott egy fergeteges koncertet.

Ha azt a szót halljuk, hogy hálaadás, a legtöbb embernek Amerika, a pulyka, a nagy lakoma jut eszébe. A hálaadás valóban egy észak-amerikai ünnep. A hagyományok szerint az őszi betakarítások után adnak hálát a termésért Istennek. A hála azonban ennél több: érzületben, gondolatban, szavakban, tettekben kifejeződő válasz. Az Isten kegyelmét, jóságát, áldásait megtapasztaló hívő ember válasza.

A kótaji István Király Baptista Általános Iskola is rendezett a közelmúltban hálaadó ünnepséget. Az iskola tanulói zöldség-gyümölcs szimbólumokra írták hálaadó gondolataikat, amelyeket a nap kezdetén osztályonként elhelyeztek a paravánokra.

Szívmelengető műsor

Ezek ékesítették az ünnepi helyszínt, ahol 10 órától az 5. a és 5. b osztályos tanulók szívmelengető ünnepi műsorát tekinthették meg az iskola tanulói és a meghívott vendégek.

A gyerekek színvonalas műsora után Szabó Balázs gospel zenész varázsolt egy fergeteges hangulatú koncertet a színpadra. Az ünnepi délelőtt záró akkordjaként az osztályok kézműves foglalkozás keretein belül beszélgettek tovább a hála magasztos érzéséről. Az István Király Baptista Általános Iskola nevelőtestülete reméli, a hálaadási nap üzeneteként, a jelenlévők szívből jövő hálájától és szeretetétől napról napra jobb lesz a világ.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában