Helyi közélet

2018.12.19. 11:20

Időben meg kell szabadulni a járdákra tapadt hótól

Nyíregyháza - Az ingatlanok előtti járdákat a tulajdonosok kötelessége megtisztítani a hótól, jégtől.

Nyíregyháza - Az ingatlanok előtti járdákat a tulajdonosok kötelessége megtisztítani a hótól, jégtől.

Az elmúlt két napban számottevő csapadék nem esett, de a hétvégéről megmaradt, s lefagyott hómennyiség eltakarításán folyamatosan dolgoztak a megyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei – közölte a társaság.

Takarítanak, sóznak

– Lezárt út, elzárt település az intenzív havazás nyomán sem volt a megyében. Az M3-as autópályán és a főbb közlekedési útvonalakon a burkolati sókoncentráció fenntartásán dolgoztak kollégáink, hétfőn a mátészalkai mérnökségünk területén végeztünk preventív beavatkozást, megelőző sószórást, mert nulla fok alá csökkent a hőmérséklet a térségben. Szabolcs-Szatmár-Beregben a társaság összesen 2265 kilométernyi közút üzemeltetését látja el. A megyében a téli időszakban 259 szakember dolgozik váltott műszakokban a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, és annak koordinációján. Ezen felül összesen 56 nehézgépjárművel, 7 rakodógéppel és 10 hómaróval rendelkeznek, illetve 17 kilométeren helyeztek ki még a téli üzemeltetés kezdetén hófogó rácsokat. Szakembereik 0–24 órás szolgálatot biztosítva, 12 órás váltott műszakokban folyamatosan, ütemezetten végzik a hóeltakarítási munkákat.

A tulajdonos felelőssége

A téli időszakban az ingatlanhoz kapcsolódó közterületet az ingatlan tulajdonosának, bérlőjének vagy használójának kell megtakarítani a lefagyott hótól – hívja fel a figyelmet a nyíregyházi városüzemeltetés. A járdafelületek csúszásmentesítése elvégezhető útszóró sóval, só és fűrészpor keverékkel. Érdesíteni homokkal lehet, amit a tél végén össze kell takarítani. Fontos tudni, a napközbeni olvadást követheti éjszakai-hajnali lefagyás is, ilyenkor a jegesedést kell megszüntetni a járdákon.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. a rendelkezésre álló erőforrások függvényében, előbb a főbb tömegközlekedési útvonalakat, a járdákat és kerékpárutak, végül az összekötő- és szerviz­utakat síktalanítja – közölte a társaság.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában