Helyi közélet

2018.12.05. 15:43

Már a repülőgépes turizmus bekapcsolásán dolgoznak Nyíregyházán

Nyíregyháza - A fejlesztések eredményességét három országos elismerés is bizonyítja.

Nyíregyháza - A fejlesztések eredményességét három országos elismerés is bizonyítja.

– A nyíregyházi önkormányzat fejlesztéseivel szolgálja a területén működő nagyvállalkozásokat. Ezt jól példázza, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén elnyert 29,6 milliárdos forrását szinte teljes egészében gazdaságfejlesztésre fordítja – taglalta a város látványos fejlesztéseit a „százaknak” a megyeszékhely polgármestere.

Közvetve és közvetlenül

Dr. Kovács Ferenc hozzátette: a közel harmincmilliárdos összeg mintegy fele az infrastruktúra- és a közlekedés-fejlesztésssel, illetve a munkerő-ellátás javításával közvetlenül szolgálja a gazdaság fejlesztését, de a másik fele, ha közvetve is, ugyanennek a célnak felel meg.

A Modern Város Program keretében megvalósult fejlesztések eredményességét három, a közelmúltban kapott országos díj is bizonyítja. Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő idegenforgalmi vonzerői, az állatpark és a fürdő, a koncepciózus fejlesztéseknek köszönhetően is egyaránt fél-fél millió látogatót fogadott a múlt évben, de a nemrég átadott és máris közel telt házzal üzemelő Hotel Pangea is elismerésben részesült. A jövőre elkészülő sóstói négycsillagos szállodának is köszönhetően a szálláshelyek látványos növekedésre alapozva már a repülőgépes turizmus bekapcsolásán is érdemes dolgoznunk – mondta a polgármester.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában