Helyi közélet

2018.12.20. 09:13

Megnézik, kiken segítenek

Nyíregyháza - Sok családban a „szeretetdoboz” lesz az egyetlen ajándék a karácsonyfa alatt.

Nyíregyháza - Sok családban a „szeretetdoboz” lesz az egyetlen ajándék a karácsonyfa alatt.

– Köszönjük a szívből jövő adományokat a szegények nevében, sok családban talán nem is lesz más ajándék ezen kívül az ünnepi fenyő alatt karácsonykor. A szeretet ünnepe közeledtével természetesen mindig megnő az emberekben az adakozási kedv, de egész évben kapunk és adunk felajánlásokat.

– Az ország 16 egyházmegyéjében összesen 10 ezer önkéntesünk dolgozik szívvel-lélekkel, így egymillió szegénynek képes segíteni a karitász. Ebben, illetve a szomszédos Hajdú-Bihar megyében 60 csoportunk működik, mintegy 1000 önkéntessel, „Szabolcsban” a napkori és az ajaki szervezetünk kiemelkedően aktív és eredményes – taglalta a szerdai ajándékátadáson Mészáros László, a Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegyei Karitász igazgatója.

Biztosan jó kezekbe kerülnek

Lapunk kérdéseire – ki számít manapság szegénynek, és valóban jó helyre kerülnek-e a felajánlások – a karitászigazgató így felelt: – Aki a legalapvetőbb dolgokban hiányt szenved, éhezik, fázik, nélkülözik, megérdemli a segítséget. Ugyanakkor olyan eset is előfordult, hogy egy többgyermekes családanya délben, amikor házhoz vittem nekik némi Erzsébet-utalványt, piszkos, rendetlen környezetben, hálóköntösben, cigarettázva fogadott. Ezt látva nem adtam át az utalványt, ugyanakkor elmondtam: én minden nap hajnalban kelek, késő estig dolgozom, helytállok mint 9 gyermekes családapa, gazdálkodó, katolikus pap és karitászigazgató, nagyon fontos tehát, hogy sorsa jobbra fordulásáért mindenki tegye meg, ami rajta múlik!

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában