Helyi közélet

2018.12.16. 09:31

Siker koronázta munkájukat

Budapest - Három megyei vállalkozást is kitüntettek a VOSZ fővárosi gáláján.

Budapest - Három megyei vállalkozást is kitüntettek a VOSZ fővárosi gáláján.

A napokban rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a hagyományos évzáró ünnepségét, a Vállalkozók Napját, melyen Varga Mihály pénzügyminiszter hetven díjat adott át az ország számos pontjáról érkező cégvezetőknek. A díjesőből megyénknek is kijutott: Krámer Zoltán, a Nyírség-Hasso Sütőipari és Gabonaipari Kft. tulajdonos ügyvezetője Magyar Gazdaságért Díjat, Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója és Papp Sándor Dezső, a Pa-comp Kft. ügyvezető tulajdonosa az Év Vállalkozója kitüntetést vehette át a rangos fővárosi eseményen.

A legkiválóbb vállalkozók munkáját, eredményeiket ismeri el a szövetség." Czomba Csaba

Növekedési pályán

Varga Mihály a rendezvényen hangsúlyozta: a magyar gazdaság az elmúlt években olyan növekedési pályára állt, amely az embereknek csökkenő adókat, emelkedő béreket, a vállalatoknak alacsonyabb közterheket, javuló üzleti környezetet jelent.

– November végén tudtam meg, hogy nekünk ítélték oda a Magyar Gazdaságért Díjat, melyre rettenetesen büszkék vagyunk. Kiemelném, hogy ez nem az én díjam, hanem azé a kollektíváé, mely rengeteget dolgozik nap mint nap ezért a húszéves vállalkozásért. Hogy miért mi kaptuk? Talán azért, mert megbecsüljük a dolgozóinkat, a beszállítóinkat és a konkurenciát. A tisztességes piaci versenyben hiszünk, ezt a szakma is díjazza és elismeri. Igyekszünk innovatívak lenni, mert fejlesztések nélkül nem lehet megtartani a versenyképességet – nyilatkozta lapunknak Krámer Zoltán, a (többek közt) sütőipari tevékenységgel, mezőgazdasági integrációval és gabonafelvásárlással foglalkozó Nyírség-Hasso Sütőipari és Gabonaipari Kft. tulajdonos ügyvezetője.

Talán azért, mert megbecsüljük a dolgozóinkat, a beszállítóinkat és a konkurenciát." Krámer Zoltán

Ajándék a jubileumra

Az újfehértói székhelyű Pa-comp Kft. ügyvezető tulajdonosa, s egyben alapítója, Papp Sándor Dezső (akinek két fia, Levente és Krisztián is kiveszi a részét a cégvezetésből) úgy véli, az Év Vállalkozója Díj talán egy elismerése annak is, hogy a cég december elején ünnepelte fennállásának huszonötödik évfordulóját.

– Megalakulásunkkor fő profilunk a száraz hüvelyesek csomagolása és forgalmazása volt, a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően alakult ki jelenlegi, a világpiac bármely szegmensében helytálló termékpalettánk, illetve arculatunk. Ma Magyarországon a legszélesebb termékpalettával rendelkező piacvezető csomagoló- és gyártócégként elégítjük ki a vásárlói igényeket. A szárazáru-csomagolás mellett beindítottuk saját termékeink gyártását és forgalmazását. Ezek közül meghatározóak a Magyar Termék Nagydíjas és Év Terméke Díjas Wellnut őrölt diót helyettesítő keverékek, cukrászati töltelékek, valamint az ízesített kukorica-extrudátumok – fogalmazott Papp Sándor Dezső.

– A Magyar Vállalkozók Napja az az esemény, ahol a legkiválóbb vállalkozók munkáját, eredményeiket ismeri el a szövetség. A rendezvény remek alkalom arra is, hogy rávilágítsunk a vállalkozók gazdaságban, társadalomban betöltött szerepére – árulta el Czomba Csaba, a VOSZ megyei elnöke. Hozzátette: az ország idei gazdasági mutatói (GDP) jók, ez pozitív hatással van a vállalkozásokra is. Többnyire növekedtek a cégek bevételei, több munkához és megrendeléshez jutottak. A folyamat várhatóan nem törik meg jövőre sem, így a vállalkozások bizakodóak. A harmadik díjazottal, Lakatos Gergellyel készült beszélgetést lapunk későbbi számában olvashatják

- TG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában