Helyi közélet

2018.12.21. 09:15

Telt ház és meleg vacsora

Nyíregyháza - Senkit sem küldenek el az Éjjeli Menedékhelyről, ha ágy nem is, matrac jut mindenkinek.

Nyíregyháza - Senkit sem küldenek el az Éjjeli Menedékhelyről, ha ágy nem is, matrac jut mindenkinek.

A szeretet ünnepéhez közeledve minden arról szól, hogyan tehetjük szebbé egymás és mások karácsonyát. A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő Oltalom Szeretetszolgálat is mindent megtesz azért, hogy az ellátottjaik mindenből a legjobbat kaphassák. Miközben kint egyre hidegebbek a nappalok és éjszakák, s nem igazán kúszik a hőmérő higanyszála 0 fok felé.

Megköszönik az adományokat

– Minden egységünkben megtartottuk a karácsonyi ünnepséget, s nemcsak a munkatársainkat tudtuk megajándékozni, hanem azokat is, akik rászorulnak az intézményünk nyújtotta szolgáltatásokra – mondta Nagy Judit intézményvezető-helyettes. – Az október 15-étől életbe lépett új szabályozás után érzékelhetően megnőtt azok száma, akik adományaikkal az otthon nélkül élőket szeretnék segíteni, így valóban többet tudtunk nekik adni.

A szolgálat Éjjeli Menedékhelye 100 férőhelyes, s jelenleg 130-an töltik itt az éjszakájukat.

– Természetesen senkit sem fogunk elküldeni, de lesznek, akiknek már csak matracon jut hely – mondta a kihasználtságról Nagy Judit, hozzátéve: egy pályázati támogatásnak köszönhetően nemcsak a Nappali Melegedőben, hanem az Éjjeli Menedékhelyen is meleg vacsorát kapnak a hajléktalan emberek, akik a szolgálatnál kérnek és kapnak menedéket. A Nappali Melegedő 8-18 óráig, az Éjjeli Menedékhely 18 órától reggel 8 óráig tart nyitva, így az ellátottak éjjel és nappal, 24 órában fűtött helyen tölthetik a napot, nem kell az utcán fagyoskodniuk.

– Krízisidőszakban 15 ággyal működtetünk egy lábadozót is, ahol azokat helyezzük el, akik betegségük, kórházi kezelésük után még nem képesek arra, hogy a Bokréta és a Rákóczi utcára el tudjanak menni. Jelenleg itt is telt ház van – jegyezte meg az intézményvezető-helyettes, és hangsúlyozta: köszönik mindazok támogatását, adományát, akik az otthon nélkül maradt emberek ünnepét tették szebbé.

BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában