Helyi közélet

2018.12.04. 18:32

TOP 100: az idén sem maradt el a gazdasági seregszemlénk

Nyíregyháza - Az Eissmann Automotive Hungaria Kft. ügyvezetője, Böszörményi Attila vette át a Gazdasági-díjat.

Nyíregyháza - Az Eissmann Automotive Hungaria Kft. ügyvezetője, Böszörményi Attila vette át a Gazdasági-díjat.

Ez az esztendő sem ért véget a TOP 100-as rendezvényünk nélkül: kedden bemutattuk azt az exkluzív kiadványunkat, mely hű képet ad Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági életéről.

A Hotel Korona dísztermében a megye gazdasági életének szereplői, a száz legnagyobb vállalkozás vezetői elsők között vehették kezükbe a TOP 100 magazint. Lapunk 1999-ben teremtett hagyományt, azt követően minden évben, egyre bővülő terjedelemben foglalkozunk megyénk TOP-cégeivel. Évek óta tartó hagyomány az is, hogy a kiadványt egy gazdasági fórummal egybekötve mutatjuk be, ez most sem történt másképp: megosztotta gondolatait dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Román István kormánymegbízott, Szabó István, a megyei közgyűlés alelnöke és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is. A zárszót most is Pekó László, a megyei kereskedelmi és iparkamra elnöke mondta, a 2018-as év Gazdasági -íját pedig Böszörményi Attila, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. ügyvezetője vette át.

– A sport és a gazdaság közös alapokon nyugszik – kezdte köszöntő beszédét dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd hozzátette: nagy öröm az a számára, hogy itt lehet ezen a rendezvényen.

– Az is dicséretes, hogy a megye napilapja ilyen kiemelt figyelmet szentel a régió gazdasági életének, a vállalkozások teljesítményének. Szerencsére van is mire odafigyelni, hiszen a megyei cégek fejlődése igen intenzív és kézzel fogható – emelte ki a Hotel Korona dísztermében megtartott ünnepségen dr. Szabó Tünde, aki szerint a sport az egyik leggyorsabban és legdinamikusabban fejlődő ágazat ma Magyarországon. Az államtitkár hozzátette: szilárd gazdasági alapok nélkül nem beszélhetnénk a megyénkben is tapasztalható infrastruktúra-fejlesztésekről sem.

– Tanuszodák, sportpályák épülnek vagy újulnak meg, azt szeretnénk, ha minél többen sportolnának Magyarországon, ez pedig pozitív hatással lehet az egészségügyre, a kultúrára és a szociális szférára – összegezte a célkitűzéseket dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Román István, a megyei kormányhivatal vezetője kiemelte: azon dolgoznak, hogy a munkáltatók és a munkavállalók egymásra találjanak.

– Célunk, hogy a versenyszféra és a közigazgatási szektor még inkább egymásra találjon. Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, jó úton járunk, hiszen nő a foglalkoztatottak és a gazdaságilag aktívak száma, míg az álláskeresők száma csökken. Megyénkben négyezer ember vesz részt különféle GINOP-os programokban, ezek célja az, hogy minél többen találjanak maguknak stabil állást az elsődleges munkaerőpiacon, illetve az, hogy a közfoglalkoztatás csak egy átmeneti állomás legyen – fogalmazott a keddi TOP 100 rendezvényen Román István kormánymegbízott, aki ezeket az eredményeket számadatokkal is alátámasztotta.

– A közmunka-program csúcsra járatásakor megyénkben 41 ezer közfoglalkoztatott dolgozott, ez a szám mára 23 600-ra csökkent. De ezzel nem elégszünk meg, jövőre szeretnénk elmélyíteni kapcsolatunkat a régió vállalkozásaival, így évente kétszer szeretnénk egy vállalkozói fórumra invitálni a megye cégvezetőit – tekintett előre Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában