Helyi közélet

2018.12.18. 12:09

Vásár, fényár és sok zene Nyíregyházán

Nyíregyháza - Még hat napon át szórakoztat a Nyíregyházi Advent és a forgatag.

Nyíregyháza - Még hat napon át szórakoztat a Nyíregyházi Advent és a forgatag.

Az elmúlt hétvégén meggyújtották Nyíregyháza adventi koszorúján a harmadik gyertyát is a város főterén. Mindez viszont nem jelenti, hogy véget ért volna a várakozást fényekkel, és programokkal gazdagító élménykavalkád a megyeszékhely karácsonyi forgatagában. Közel egy teljes hét van még szentestéig, és az előttünk álló napokon – miközben a kegyeinket kereső 30 árus ajándékozásra szánt portékájában gyönyörködünk, vagy a vendéglátósok illatfelhőt eregető finomságaiból válogatunk – érdemes lesz az advent nyíregyházi színpadára is vetnünk néhány pillantást.

Artézis és Melounge

Már ma vidám diákzsivajtól lesz hangos a városháza előtti pódium. Három iskola tanulói is felvonulnak: elsőként a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének műsorát láthatjuk 16.30 órától, őket követi a RIDENS Szakgimnázium, Szakközép- és Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium műsor-összeállítása. Harmadikként a Kölcsey Ferenc Gimnázium növendékeinek bemutatkozója zárja a kora estet. Másnap, azaz december 19-én szerdán két egymást követő időpontban is érdemes a színpad körül gyülekezni. Elsőként az Artézis Trió lép a közönség elé. Róluk elég annyit tudni, hogy muzsikájukban a jazzt a magyar és a keleti népek dallam- és harmóniavilágával ötvözik. Játszanak saját kompozíciókat és népdalfeldolgozásokat, de nem ritka, hogy magyar költők verseinek megzenésítésére vállalkoznak. Őket 17.30 órától a Melounge Duo követi a színpadon. A Kindrusz Emese és Fekete Gábor alkotta helyi ének-gitár formációt aligha kell bemutatni Nyíregyházán, akik a számukra kedves előadók, zenekarok számait dolgozták fel. Csütörtökön ismét sulibuli: a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézménye, valamint az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tag­intézménye ad műsort.

A város tehetségei

Pénteken a megszokott délutáni időpontban elsőként Torma Kata nyíregyházi énekesnő műsora hallható, látható, őt követi egy órával később a Long Dusty Road. Az öt tagból álló zenekar alapvetően country zenét játszik, de előadásmódjukban fellelhető az amerikai folk, bluegrass, blues és rock számos eleme is. December 22-én szombaton a karácsonyi forgatag színpadára a Móricz Zsigmond Színház művészei állnak fel, és velük tulajdonképpen el is érkeztünk advent utolsó vasárnapjához. Ekkor 16.30-tól ismét sztárvendég teszi még különlegesebbé a negyedik adventi gyertya meggyújtását, merthogy Szulák Andrea énekesnőnek tapsolhatunk a 10 kilométernyi füzérből áradó fényesőben.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában