Helyi közélet

2019.01.08. 15:33

A helyi cégeket segítenék

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei kereskedelmi és iparkamara elnökét arra kértük, értékelje a magunk mögött hagyott évet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei kereskedelmi és iparkamara elnökét arra kértük, értékelje a magunk mögött hagyott évet.

Kamaránk a gazdasági érdekérvényesítés, a tagoknak nyújtott szolgáltatások biztosításával már eddig is komoly eredményeket ért el, melyek a vállalkozók mindennapi munkája során közvetlenül hasznosíthatók. A kamara működésének sikerét igazolja, hogy évek óta állandó taglétszámmal rendelkezik, közel ezer vállalkozás szavazott bizalmat nekünk – kezdte a visszatekintést Pekó László.

Átlátható nyilvántartás

Szerinte a 2012. január elsejével hatályba lépett kamarai regisztráció elsődleges célja a tisztességes piaci magatartás elősegítése, a gazdálkodó szervezetek átlátható nyilvántartásának megteremtése. Megyénkben közel 121 ezer gazdasági szervezetet tartanak nyilván, melyből 31 962 kötelezett a kereskedelmi és iparkamarai regisztrációra.

– A regisztrált vállalkozások számára kamaránk számos térítésmentes szolgáltatást biztosít, melyek használatával az érintettek bővíthetik üzleti partnereik körét hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Ezen túlmenően a kamara működteti a rendezvény és pályázatfigyelő rendszerét, ahol a vállalkozások saját igényeiknek megfelelő rendszeres hírlevelet is igényelhetnek elektronikus formában – értékelt Pekó László, majd hozzátette: évek óta sikeres vállalkozói kezdeményezés a Könyvelők klubja, valamint a megalakult Női vállalkozók klubja és az idén alakult HR-klub. Tavaly pincér és szakács mesterszakmai tagozatokkal bővült a kamarában működő szakmai klubok köre, a fodrász, az épületgépész, a cukrász és pék, az építész, a kézápoló és műköröm­építő és a kozmetikus mesterszakmai tagozatok mellett. A mestertagozat célja, hogy megfelelő alapot teremtsen az adott szakma mesterei, gyakorlati oktatói és vállalkozásai számára a megfelelő tapasztalatcserére és a tudásbázis folyamatos bővítésére.

A nemzetközi kapcsolatok közül rendkívül szoros a flamand régióval az együttműködés, ami elsősorban annak köszönhető, hogy Közép-Európában egyedülálló módon kamaránk a Kelet-Flandriai Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt partnere. A megyei vállalkozások érdekében a kamaránk együttműködik szerb, olasz, lengyel, és német kamarákkal és intézményekkel.

TG


Alternatív vitarendezés

Immár 16 éve működik sikeresen a Széchenyi-kártya folyószámlahitel, mely számos hitelkínálattal bővítve segíti a vállalkozókat. A program jelenleg igényelhető termékei: a Széchenyi-kártya folyószámlahitel, a Széchenyi- forgóeszközhitel, a Széchenyi beruházási hitel, az agrár Széchenyi-kártya, a Széchenyi önerő kiegészítő hitelezés, illetve a Széchenyi támogatást megelőlegező hitel. A kamara látja el a békéltető testület munkaszervezeti feladatait, mely szervezeti egységet azért hozták létre, hogy a fogyasztói jogvitákat egy alternatív vitarendezési fórum keretében oldják meg – tudta meg lapunk Pekó Lászlótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában