Helyi közélet

2019.01.25. 09:57

Debütált a Nyíri Retró Együttes

Nyíregyháza - Óriási igény él a nívós élőzenére és kikapcsolódásra vágyó „örök fiatalokban” a múltidéző slágerekre.

Nyíregyháza - Óriási igény él a nívós élőzenére és kikapcsolódásra vágyó „örök fiatalokban” a múltidéző slágerekre.

Minden ízében élő zenétől volt hangos a napokban a nyíregyházi Nyíri Fészek vendéglő, ahol – egy pótszilveszteri mulatság keretében – az elmúlt évtizedek legütősebb rock- és könnyűzenéire táncolhatott a több mint száz fős közönség olyan helyi zenészek, énekesek jóvoltából, mint Demeter „Japi” János (billentyűk, ének), Bory Beáta (ének), Mester Tamás (gitár, ének), Józsi Gyöngyi (ének), Somos Péter (basszusgitár), Bari Lajos (gitár), Antal Krisztina (ének), Bary Ernő (gitár), Antal Éva (ének) és Majoros János (dob, ének). Ők alkotják az új esztendő hajnalán megalakult Nyíri Retró Együttest, amelynek sokoldalúságáról az is tanúskodik, hogy a pezsgő(s) hangulatú estre keringővel, tangóval és külföldi retró slágerekkel is készültek.

A hatvanas évektől napjainkig

– Az élő nosztalgiazene ötlete tavaly nyáron merült fel, egy baráti társalgás alkalmával. Már az első néhány (telt házas) közös fellépésünkön beigazolódott: óriási igény él a Nyíregyházán és vonzáskörzetében lévő „örök fiatalokban” az igényes kikapcsolódásra, a múltidéző, táncra csábító, minőségi élő zenére, legyen szó rock- vagy könnyűzenékről, a ’60-as, ’70-es, ’80-as, ’90-es évek, az ezredforduló vagy éppen napjaink slágereiről – mesélte Somos Péter, a tíz taggal megalakított Nyíri Retró Együttes basszusgitárosa.

Az igényekhez igazodva

– Az elnevezés magáért beszél: nyíri, mert a zenekar minden tagja nyíregyházi kötődésű, a retró szó pedig a műfajt jelöli. A repertoárunkat folyamatosan, az igényeknek megfelelően alakítjuk. Az Antal-lányok, Évi és Krisztina sok helyen megfordulnak a megyében a VOX együttes tagjaiként, törzsközönségük egy része a pótszilveszterre is elkísérte őket, az ő kedvükért keringővel és tangóval is készültünk a bulira. Jó esély van rá, hogy más vendéglátó- és szórakozóhelyeken is fellépünk majd a 4-5 órás, színes retró műsorunkkal – tette hozzá Somos Péter.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában