Helyi közélet

2019.01.25. 11:19

Emléket állítottak a vallásszabadságnak

Nyíregyháza, Nagyvárad - A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen a napokban újévköszöntő konferenciát rendeztek, amelyen részt vett az Unitárius Alkotók Társasága (UART) háromfős delegációja is.

Nyíregyháza, Nagyvárad - A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen a napokban újévköszöntő konferenciát rendeztek, amelyen részt vett az Unitárius Alkotók Társasága (UART) háromfős delegációja is. A tanácskozás tulajdonképpen a tordai vallásbéke 450. évfordulója alkalmából megtartott vallásszabadság évének zárórendezvénye volt, amelynek keretében a nagyváradi egyetem belső udvarának falán emléktáblát avattak. A János Zsigmond unitárius erdélyi fejedelem és a vallásszabadság tiszteletére felavatott emléktáblát az UART-delegáció is megkoszorúzta.

Az újévköszöntői ünnepélyen az UART-delegáció találkozott egyházuk kolozsvári küldötteivel, valamint találkoztak a főszervező Tőkés László püspökkel is – tájékoztatta lapunkat Felhős Szabolcs, az UART elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában