Helyi közélet

2019.01.22. 12:16

Ha végeznek, megyénket szolgálhatják

Nyíregyháza - Kedvezményeket biztosítanak a volt AJTP-s hallgatóknak.

Nyíregyháza - Kedvezményeket biztosítanak a volt AJTP-s hallgatóknak.

A Zrínyi Ilona Gimnáziumban összesen 157 olyan diák tanul, aki az Arany János Tehetséggondozó Programban (AJTP) vesz részt, közülük 31-en állnak érettségi előtt. Ők azok, akik legkorábban élvezhetik az előnyeit annak a szándéknyilatkozatnak, amit hétfőn írt alá a Nyíregyházi Egyetem rektora, Vassné dr. Figula Erika és a gimnázium fenntartója, a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója, Gaszperné Román Margit.

Nincsenek egyedül

A támogatás részleteiről szólva Vassné dr. Figula Erika elmondta: azok a volt zrínyis AJTP-s diákok, akik a Nyíregyházi Egyetemen folytatják a tanulmányaikat, a kollégiumi díjból 15 százalék kedvezményt kapnak, és ugyanekkora a támogatás mértéke az önköltséges szakok térítési díját érintően is. – Az egykori AJTP-s diákok élvezhetik a XXI. századi Campus minden előnyét, bekapcsolódhatnak kutatásokba, a külföldi tanulmányi lehetőségeket biztosító Erasmus-programokba, a közgazdászképzést választók a Magyar Nemzeti Bank támogatására is számíthatnak, a pedagógusképzésben részt vevők pedig egyedülálló módszerekkel ismerkedhetnek meg a Lego Innovációs Stúdióban. A hallgatók itt nincsenek egyedül: patronáló tanár segíti őket az eligazodásban – fogalmazott az egyetem rektora.

Gaszperné Román Margit azt mondta, a diákok ilyen típusú segítése kiváló kezdeményezés, amit a tankerület maximálisan támogat.

Huszárné Kádár Ibolya, a Zrínyi Ilona Gimnázium igazgatója megköszönte, hogy az egyetem támogatta a kezdeményezésüket, mert mint mondta, ez komoly segítség a továbbtanuló diákoknak. – Amikor közel húsz évvel ezelőtt útjára indult a program, az volt a célja, hogy olyan fiatal tehetségeket támogasson, akik a helyi értelmiség tagjaivá válhatnak. Azt szeretnénk, ha az AJTP-s diákok, diplomát szerezve a szűkebb térségüket szolgálhatnák, de úgy, hogy közben megvalósítják az álmaikat is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában