Helyi közélet

2019.01.09. 15:14

Havat takarítanak a rabok is

Tiszalök – A hóhelyzetre tekintettel a hazai büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottjai jóvátételi munka keretében siettek a városok segítségére.

Tiszalök – A hóhelyzetre tekintettel a hazai büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottjai jóvátételi munka keretében siettek a városok segítségére. A hó eltakarításában jelenleg a Budapesti Fegyház és Börtön mellett a váci, a miskolci és a tiszalöki börtön nyújt segítséget, de amennyiben a továbbiakban is jelentős mennyiségű hó esik, akkor az ország többi intézete is csatlakozik a kezdeményezéshez – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya. Hozzátették: – A jóvátételi munka a fogvatartottakat felelősségvállalásra ösztönzi, igyekeznek valamit visszaadni abból, amit bűncselekményükkel „elvettek” a társadalomtól. Az elítéltek szívesen vállalják a munkát, segít nekik abban, hogy a társadalom hasznos tagjának érezzék magukat, hogy csökkenjen a bűncselekményük miatt a társadalom irányába érzett szégyenérzet, bűntudat, illetve változatosságot is hoz a bezárva töltött mindennapokba a kinti munka.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában