Helyi közélet

2019.01.31. 19:18

Iráni nagykövet járt a Nyíregyházi Egyetemen

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem és az iráni felsőoktatási intézmények jövőbeni együttműködéséről egyeztetett az egyetem vezetőivel Irán budapesti nagykövete, Rajabi Yazdi Gholamali a Nyíregyházi Egyetemen.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem és az iráni felsőoktatási intézmények jövőbeni együttműködéséről egyeztetett az egyetem vezetőivel Irán budapesti nagykövete, Rajabi Yazdi Gholamali a Nyíregyházi Egyetemen. A megbeszélés során az iráni egyetemek és a Nyíregyházi Egyetem közötti oktatási és kulturális együttműködési lehetőségekről tárgyaltak, többek között az Erasmus+ és Stipendium Hungaricum programokról is.

A nagykövettel folytatott egyeztetésen dr. Kovács Zoltán, az egyetem általános rektorhelyettese mutatta be az intézményt, Ferencziné dr. Ács Ildikó oktatási rektorhelyettes az intézmény képzési palettáját ismertette, majd a két ország közötti felsőoktatási intézmények együttműködéseinek bővítéséről, jövőbeni képzési, szakmai munkáról és hallgatócserék lehetőségéről is szó esett. Ezt követően Rajabi Yazdi Gholamali ellátogatott a LEGO Innovációs Stúdióba, laborokat, műhelyeket és a repülőgép-szimulátort is megtekintette – tudatta az egyetem.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában