Helyi közélet

2019.01.31. 15:20

Minden terem csodákat rejtett

Baktalórántháza, Nyíregyháza - Lenyűgözték az egyesület tagjait a Dégenfeld Kastélymúzeum látnivalói.

Baktalórántháza, Nyíregyháza - Lenyűgözték az egyesület tagjait a Dégenfeld Kastélymúzeum látnivalói.

A fényképeket nézegetve, ma is jó szívvel idézi fel a Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete a Baktalórántházára szervezett kirándulásának emlékeit, amikor a Dégenfeld Kastélymúzeumot látogattuk meg. A kastély a város központjában helyezkedik el, természetvédelmi területen, különleges fák ölelésében. A parkban olykor rendezvényeket, kiállításokat tartanak, az épület visszavezeti vendégeit a múltba.

Így éltek akkoriban

A kastélytermekben felkészült és kedves dolgozók fogadtak minket, ismertetéseikből kiderült, hogy az 1. teremben régészeti műtárgyak másolatait láthatjuk, a másikban azt, hogyan éltek, harcoltak, milyen haditechnikával győztek a seregek a középkorban. Megtudtuk, hogy a török hódoltság idején a Barkóczy-család volt tulajdonosa a birtoknak, a 3. teremben található hangoszlop segítségével belehallgattunk a kor zenéjébe. A következő helyiségben a Károlyi hadvezér birtokában lévő kastély történelmét idézték fel nekünk. A Dégenfeld terem, az úri panzió, a gyerekszoba, a női szalon szintén sok látnivalót és érdekességet rejtett, köszönjük az élménydús, szép napot!

- Hortobágyiné Erzsó, egyesületi tag -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában