Helyi közélet

2019.01.10. 12:16

MSZP-sajtótájékoztató: A családi pótlék emelését is hiányolják

Nyíregyháza - A bérekről és a hozzá tartozó juttatásokról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Jeszenszki András, az MSZP városi elnöke, és Aranyos Gábor, a párt országos elnökségének a tagja.

Nyíregyháza - A bérekről és a hozzá tartozó juttatásokról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Jeszenszki András, az MSZP városi elnöke, és Aranyos Gábor, a párt országos elnökségének a tagja. A közalkalmazotti bértáblához kapcsolódóan Aranyos Gábor rámutatott, hogy csaknem az összes közalkalmazott esetében, illetve a dolgozók 70-80 százalékánál 2008 óta nem történt béremelés, és a többség sem a végzettséget, sem pedig a ledolgozott éveket tekintve nem különül el egymástól. Ez a réteg egyformán minimálbért keres, ami diszkriminatív, és semmiféle jövőképet nem kínál. Jeszenszki András mindezt azzal egészítette ki, hogy bár a pedagógus bértábla más, ott sem volt évek óta béremelés. Zárásképpen hozzátette: – Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a családi pótlékot, illetve a mindenkori öregségi nyugdíjminimumnak az összegét több mint 10 éve nem emelte a kormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában