Helyi közélet

2019.01.14. 15:02

MSZP-sajtótájékoztató: Utazni kell majd a pénzért?

Nyíregyháza – Üdvözlendő, hogy a kormány a vidék megerősítése jegyében meghirdette és végrehajtja a Magyar Falu Programot, hiszen számos fejlesztéshez forrást kaphatnak a települések, amennyiben jól pályáznak. Csakhogy ezzel párhuzamosan a kormány újabb sebet ejt a vidéken élőkön azzal, hogy bezáratja a takarékszövetkezetek veszteségesen működő vidéki fiókjait – kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Halmi József, a szocialista párt megyei alelnöke.

Nyíregyháza – Üdvözlendő, hogy a kormány a vidék megerősítése jegyében meghirdette és végrehajtja a Magyar Falu Programot, hiszen számos fejlesztéshez forrást kaphatnak a települések, amennyiben jól pályáznak. Csakhogy ezzel párhuzamosan a kormány újabb sebet ejt a vidéken élőkön azzal, hogy bezáratja a takarékszövetkezetek veszteségesen működő vidéki fiókjait – kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Halmi József, a szocialista párt megyei alelnöke. – Tekintve, hogy a kistelepüléseken élő nyugdíjasok és közfoglalkoztatottak tekintélyes része ezekben a fiókokban veszi fel a nyugdíját, illetve a fizetését, és a fiókbezárások után – helyben nem lévén bankautomata sem – el kell utazniuk majd a legközelebbi városba, hogy hozzájussanak a pénzükhöz. Óriási hibának tűnik a takarékszövetkezeti hálózat ilyesfajta karcsúsítása. Az önkormányzatok, mivel pénzügyi tevékenységet nem végezhetnek, tehetetlenek a kormány döntésével szemben. Támogatni kellene a vidéket, bővíteni a helyben elérhető szolgáltatások körét, nem pedig megnehezíteni az idősek, dolgozók életét – tette hozzá Halmi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában