Helyi közélet

2019.01.05. 18:04

Néhány perc alatt is készíthetünk finom reggelit

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A sietős reggeleken is indíthatjuk finom étkezéssel a napot.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A sietős reggeleken is indíthatjuk finom étkezéssel a napot.

Egy friss, a W. K. Kellogg által készült kutatás szerint hiába tudjuk, hogy milyen egy tökéletes reggeli, az állandó rohanás és az időigényesnek tartott, tápanyagokban gazdag étel készítése mégis elrettent bennünket attól, hogy jót és finomat együnk. Elég csupán négy dologra odafigyelnünk és a sietős reggeleken sem lesz akadálya annak, hogy a pár perc alatt összedobott, egészséges és finom ételekkel indítsuk a napot.

Ma már sok, gyorsan elkészíthető recept áll rendelkezésre, melyeket könnyen beszerezhető alapanyagokból pár perc alatt összedobhatunk, akár a legnagyobb rohanásban is. Ezek közé tartoznak a gabonapelyhek, az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak, melyek sokáig eltarthatók, és egy kis tejtermék, vagy növényi ital hozzáadásával számtalan variációban, 2 perc alatt tökéletes reggelit készíthetünk belőlük.

Nincs is annál egyszerűbb, mint valamilyen idénygyümölcsöt, joghurtot, gabona­pelyhet a turmixba önteni, és kész is a vitaminokban, rostokban és fehérjében gazdag reggeli! Ha nincs időnk elszaladni friss összetevőkért, legyen mindig a mélyhűtőben pár zacskó fagyasztott gyümölcs, a turmix ezzel is tökéletes. A mai technológiákkal lefagyasztott zöldségek és gyümölcsök megőrzik a vitamintartalmukat, csak arra kell figyelni, hogy ha egyszer teljesen kiolvadt, már ne fagyasszuk vissza!

A megmentő müzli

Egy jó müzli mindig megmenti a reggeleket! Azokon a napokon, amikor végképp nincs időnk a reggelivel bajlódni, csak elő kell venni egy szuper egészséges és tápláló müzlit, melyben minden fontos összetevőt megtalálunk. Így tényleg nincs más dolgunk, csak rálöttyinteni egy kis tejet, joghurtot vagy gyümölcslevet és már fogyaszthatjuk is a teljes tápértékű reggelit.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában