Helyi közélet

2019.01.19. 12:26

Sokan „tanultak” az erdei iskolában

Nyíregyháza - A legnépszerűbb rendezvény a Fedezd fel az erdőt az erdészekkel! volt.

Nyíregyháza - A legnépszerűbb rendezvény a Fedezd fel az erdőt az erdészekkel! volt.

Ismét eredményes évet zárt a Nyírerdő Nyíregyházi Erdészete által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. Tavaly 70 foglalkozás és program volt az oktatási intézményben, ezeken több mint 4600 gyerek vett részt.

Népszerű az erdei iskola

A legnépszerűbb rendezvény a „Fedezd fel az erdőt az ­erdészekkel!” volt: két nap alatt csaknem 1200-an ismerkedtek az erdészek mindennapi munkájával a Sóstói-erdőben.

– A madarak és fák napja alkalmából a Tuzson János Botanikus Kertben megrendezett programon 870 gyerek vett részt. A már hagyományos Nyírerdő-napon több mint 500 résztvevőt regisztráltak. A Petrilláné Bartha Enikő által irányított erdei iskolánkban a leggyakrabban 2 órás programokra jelentkeztek a csoportok, de az év során többször tartottunk 4-6 órás foglalkozásokat is. Munkatársaink közreműködtek egyebek mellett a budapesti Erdővarázs rendezvényen, amit az állami tulajdonú erdészeti társaságok közösen szerveztek, a nyíregyházi közfoglalkoztatási kiállításon, valamint a Nyíregyháza önkormányzata által szervezett nyári napközis táborok programjaiban – ismertette Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában