Helyi közélet

2019.01.06. 11:06

Török határsértőket és embercsempészeket fogtak Uszkánál

Uszka - Török állampolgároknak nyújtottak segítséget anyagi haszonszerzés érdekében az államhatár illegális átlépéséhez.

Uszka - Török állampolgároknak nyújtottak segítséget anyagi haszonszerzés érdekében az államhatár illegális átlépéséhez.

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2019. január 5-én 22 óra 20 perckor Uszka külterületén elfogtak négy határsértőt. A török állampolgárságú férfiak a helyszínen magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre.

A járőrök még a helyszín közelében ellenőrzés alá vontak egy német honosságú gépkocsival közlekedő német és dán állampolgárt is, akik a nyomozás adatai szerint a külföldi férfiaknak nyújtottak segítséget anyagi haszonszerzés érdekében az államhatár illegális átlépéséhez. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán a 24 éves német és a 31 éves dán férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában