Helyi közélet

2019.01.12. 10:54

Új fellépőruhákat kaptak a dögei mazsorettek

Döge - A tizenhét fős csoport tagjai vadonatúj ruhában léphettek fel.

Döge - A tizenhét fős csoport tagjai vadonatúj ruhában léphettek fel.

A dögei Ölbey Irén Általános Iskola mazsorettcsoportja 2016-ban alakult meg. Akkoriban huszonnégy jó ritmusérzékkel rendelkező, negyedik és ötödik osztályos kislány jelentkezett a társulatba. Noha már korábban is felvetődött a létrehozás gondolata, szakember hiányában várni kellett a megalakulásra. Azóta egyre több alkalommal megmutathatták magukat.

A legutóbbi sulirendezvényen új koreográfiával léptek fel. A zsúfolt tornateremben az árnyjátékot, táncokat bemutató csoportok mellett az angol nyelvű énekkar és a mazsorettcsoport is bemutathatta produkcióját. A tizenhét fős csoport vezetője, Lászlóné Bezzegh Andrea tanárnő az alkalomhoz illő gyertyatáncot tanított be. A tanárnő elárulta, hogy húsz évvel ezelőtt szerezte meg a mazsorettoktatói képesítését.

Műsor az új ruhában

– Eddig nem volt lehetőségünk arra, hogy saját ruhában lépjünk fel, a lányok meze a klasszikus fehér póló és fekete nadrág volt – mondta el lapunk érdeklődésére Lászlóné Bezzegh Andrea mazsorett­oktató. A lányok vadonatúj ruhában léptek fel, amihez hozzájárult a kisvárdai tankerületi központ anyagi támogatása is. A pompás öltözéket az egyik szülő, Szürösné Orosz Andrea, varrta társadalmi munkában, aki a Szülői Munkaközösség elnöki posztját is betölti.

A mazsorettcsoport tagjai rendszeres résztvevői a falunapi programoknak is, tovább öregbítve a település hírnevét.

LTL


[related-post post_id="4081261"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában