Helyi közélet

2019.02.26. 18:45

A Magyar Hollywood Tanács Oscar Partyja

Lezajlott a Magyar Hollywood Tanács Oscar Partyja. Itt adták át a szervezet Adolph Zukor díjait.

Lezajlott a Magyar Hollywood Tanács Oscar Partyja. Itt adták át a szervezet Adolph Zukor díjait.Az idei díjakat, február 24-én Herendi Gábor filmrendező és Piroch Gábor kaszkadőr, valamint posztumusz díjként Andy Vajna, nemrég elhunyt producer, volt kormánybiztos kapta.

Az Adolph Zukor-díj mellett a Magyar Hollywood Tanács „Hollywood Aranycsillaga” elismerését is átadták, idén Szipál Péter fotóművésznek, Kiss Zsigmond operatőrnek, Hubai Gergely filmesztétának, Balogh Sándor üzletembernek és Pereházy Miklósnak, a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház elnökének.

A margitszigeti Holdudvar Rendezvényközpontban lezajlott exkluzív rendezvényen a tavalyi és idei díjazottak mellett számos filmes személyiség, polgármesterek, üzletemberek, a magyar kultúra több reprezentánsa gazdagította a filmszerető közönséget. Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke nyitó beszédében méltatta a Tanács munkáját, a magyar filmtörténet minél szélesebb körű megismertetésére vonatkozó tevékenységét. Megemlékezett Andy Vajna szerepéről a magyar film nemzetközi elismertségének markáns növelésében. A Szabadság, szerelem c. Film kapcsán Vári Attila, a Vízilabda Szövetség elnöke beszélt az ominózus meccsről. Vári maga is szerepelt a filmben.

A rendezvény során a közönség meghallgathatta Rófusz Ferencet Oscar-díja történetéről, Herendi Gábort a Kincsem forgatásáról, Piroch Gábort - telefonkapcsolattal Hollywoodból - a kaszkadőrszakma rejtelmeiről, a Ruben Brandt, a gyűjtő, a 25 dollár című filmek alkotóit filmjeik üzenetéről, Hubai Gergely filmesztétát az Oscar átadások 10 legnagyobb botrányáról. A szervezők a díjátadást a Magyar Hollywood Tanács tortájának felvágásával ünnepelték meg. Levetítésre kerültek a magyar Oscar-díjak korábbi átadásáról készült filmes beszámolók, a 45 magyar vonatkozású Oscar-díjas film számos trailere.

Bokor Balázs elnök beszámolt arról, hogy Tony Curtis özvegyének mintegy húsz relikviából álló adománya megérkezett Mátészalkára, ahol Curtis szülei születtek. 2017-ben kereste fel az özvegyet a Magyar Hollywood Tanács és a mátészalkai önkormányzat közös delegációja. A most megérkezett relikviák a város turisztikai projektje keretében megújuló Kossuth utca egyik épületében kapnak majd helyet. A többek között festményekből és használati tárgyakból álló gyűjtemény leleplezése és első kiállítása idén augusztusban a mátészalkai Fényes Napok rendezvénysorozat keretében várható.

- MHT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában