Helyi közélet

2019.02.27. 16:24

A rozsdatemető a múlté: megpezsdül a Kertváros

Nyíregyháza - Javában tart a barnamezős területek rehabilitációja a Kertvárosban.

Nyíregyháza - Javában tart a barnamezős területek rehabilitációja a Kertvárosban.

Vissza nem térítendő, 1,7 milliárd forintos uniós támogatást nyert a nyíregyházi önkormányzat konkrét célra, így belátható időn rá sem lehet ismerni majd a hajdani Vay-laktanyára, ami immár több mint huszonöt éve az enyészeté. A pályázat hivatalos neve: „Barnamezős területek rehabilitációja Nyíregyháza Tiszavasvári úti laktanyák tekintetében”.

Szerdán dr. Kovács Ferenc polgármester helyszíni szemlén győződött meg arról, hogy időarányosan jól haladnak a munkálatok. Miután az egykori parancsnoki épületet is bejárta, elmondta:

– A Tiszavasvári út déli részén a volt Vay Ádám laktanya területén vagyunk. A közelmúltban itt létesült töltőállomás a sűrített gázüzemű autóbuszoknak, most pedig a környező rendbetételén a sor. A rozsdatemető a múlté. Az egykori parancsnoki épület technológiai transzferközponttá alakul. A kétszintes épületben konferencia-, rendezvény- és oktatótermek mellett tárgyalók és irodahelyiségek lesznek. A munkaterületen összesen 15 épületet bontanak le, út, kerékpárút és járda épül, parkolókat alakítanak ki a közművesítés mellett.

– Két éves előkészítés után ebben az évben kezdődtek el a kivitelezési munkák – tette hozzá Dicső Péter, a projekt koordinátora. – Közösségi park jön létre, különféle utcabútorok, játékok, sporteszközöket kerülnek ki, KRESZ-park, játszótér és bográcsozó hely is lesz.

A beruházás a zöldfelületre is jelentősen kihat.

– Összesen 332 őshonos fát és közel 13 200 darab cserjét ültetünk, 72 ezer négyzetméteren füvesítünk – közölte Sigmond Sándor városi főkertész.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában