Helyi közélet

2019.02.22. 16:36

Családbarát hely: oklevél a falon és matrica az ajtón

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen elsőként a Kivi-ház vehette át az elismerő címet.

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen elsőként a Kivi-ház vehette át az elismerő címet.

Emlékezetes nap volt a csütörtöki a nyíregyházi Kicsik Vidám Háza Családi Bölcsőde Hálózat (Kivi-ház) dolgozói számára: odaadó munkájuk eredményeként és elismeréseként csütörtökön Családbarát hely minősítést kaptak. Az erről szóló oklevelet Domokosné Petromán Andrea, a hálózat vezetője vette át.

Hiteles és szakmai

– A budapesti Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom – melynek célja, hogy a kívánt és tervezett gyermekek megszülessenek – egy évtizede keresi azokat a szolgáltatásokat, intézményeket, amelyek megérdemlik a Családbarát hely elnevezést. A Kivi-ház méltón viselheti ezt a kitüntetést, ugyanis munkásságuk példaértékű, hiteles és szakmai, sokat tesznek azért, hogy az apróságok biztonságos, családbarát környezetben fejlődjenek mind fizikailag, mind szellemileg és – talán ami a legfontosabb – lelkileg – mondta el érdeklődésünkre Nagy Szabina, A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Egyesület elnöke. A szervezet nyíregyházi koordinátora hozzátette: a Kivi-ház nem csak a gyermekekre fókuszál, hanem programjaival, rendezvényeivel a családra is.

– Tavaly december óta vagyok a Három Királyfi, Három Királylány helyi összekötője. Többek között az a feladatom, hogy családbarát helyek után kutassak, bemutassam ezeket a mozgalom vezetőinek, akik a minősítésről döntenek. Örülök, hogy egy ilyen minőségi, szakmailag felkészült intézménynek adományozhatom át először ezt a kitüntetést – tette hozzá Nagy Szabina.

A bekeretezett oklevél természetesen azonnal felkerült a Kivi-ház dicsőségfalára, a bejárati ajtón pedig ezentúl matrica hirdeti: az intézmény dolgozói számára a gyermek és a család az első.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában