Helyi közélet

2019.02.27. 12:47

Disznót vágtak a tűzoltók

Tarpa - A csapat Tarpa főutcáján, Szűcs Csaba ősi portáján rendezte meg a disznótort.

Tarpa - A csapat Tarpa főutcáján, Szűcs Csaba ősi portáján rendezte meg a disznótort.

Családias hangulatban telt a szombat Tarpán, ahol egy főleg tűzoltókból és családtagjaikból álló baráti társaság már évek óta közös disznóvágást tart. Hajdu Kornél ötletgazda elmondta: harmadik alkalommal fogott össze a 20 családból álló csapat, hogy együtt dolgozzanak fel egy disznót. A helyi, tarpai barátok mellett sokan jöttek Szatmárból, főleg önkéntes tűzoltóegyletek tagjai, de a fehérgyarmati hivatásosak is képviseltették magukat.

Mint nagyszüleink idején

– Próbáljuk visszacsempészni a rendezvényünkbe a régi, beregi disznóvágások hangulatát – árulta el Kornél. A csapat Tarpa főutcáján, Szűcs Csaba ősi portáján tartotta meg a disznóvágást. A porta még az 1800-as évek végén épült, ideális a környezet még rossz idő esetén is. – Egész nap finom ételek kerültek az asztalra a Salgó tűzhelyről: a reggeli toroskáposzta és hagymás vér volt, ebédre húsleves és friss húsból készült töltött káposzta, majd sült tarja, oldalas és véres, májas hurka készült, a vacsora sült kolbász volt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában