Helyi közélet

2019.02.05. 10:14

Erősítené a szakma presztízsét

Nyíregyháza - A tagok három elnökjelölt, két alelnök- és tizenöt elnökségi­tag-jelölt közül választhattak.

Nyíregyháza - A tagok három elnökjelölt, két alelnök- és tizenöt elnökségi­tag-jelölt közül választhattak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mérnöki Kamara a napokban rendezte meg éves tisztújító taggyűlését. A megjelent tagok háromnegyede szavazott bizalmat Bezzeg Jánosnak ahhoz, hogy a megkezdett munkáját folytathassa.

A választási jelölőbizottság a múlt év végén megkezdte munkáját, hogy a februárban lejáró mandátumokra tekintettel előkészítése az esedékes tisztségviselő-választást. A jelöltállítási felhívás végére a tagok három elnökjelölt, két alelnök- és tizenöt elnökségi­tag-jelölt közül választhattak. Az etikai-fegyelmi, valamint a felügyelőbizottsági tag tisztségekre a jelölést kilencen, illetve tizennégyen fogadták el.

Nem történt változás

A taggyűlésen az elnökjelöltek előadták a szakmai elképzeléseiket. A szavazást követően a taggyűlés akaratának megfelelően régi-új elnöke lett a kamarának. Az alelnök személyében sem történt változás, a legtöbb szavazatot Major Ferenc kapta.

Bezzeg János régi-új elnök a tisztújító taggyűlés után lapunknak elmondta: a megkezdett munkát kívánja folytatni az elnökség támogatásával. Szeretné szélesíteni és tovább mélyíteni a társ­szervekkel meglévő kapcsolatot. Fontosnak tartja a szakmai érdekképviseletet, a mérnöki szakma megbecsülésének erősítését.

– Harmadik ciklusomat kezdem a mérnöki kamara elnökeként, szeretnénk továbbhaladni azon az úton, amin nyolc esztendeje elindultunk. Célom, hogy erősítsük a gazdasági életben a mérnökök szerepét, érdekképviseletét. Nyitni fogunk a fiatalok irányába, ez alatt azt értem, hogy felvesszük a kapcsolatot a Debreceni Egyetem Mérnöki Karával, de a középiskolásokat is igyekszünk a közeljövőben megszólítani, népszerűbbé tenni számukra a szakmát. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi–Vízügyi Szakgimnáziumával akarjuk szorosabbra fűzni a kapcsolatunkat és az ott tanuló diákokkal felvenni a kapcsolatot, szeretnénk tájékoztató órákat szervezni az oktatási intézmény falai közt – tájékoztatta lapunkat a céljairól Bezzeg János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mérnöki Kamara megyei elnöke. Lapunknak kiemelte: hosszú évek óta azért küzd, hogy a mérnöki díjszabás összegén emeljenek, ezen missziójáról a jövőben sem kíván lemondani.

Az elnökség tagjai

Bartha Miklós, Dancs János Pál, Lengyel Miklós, Móré Gusztáv és Uj Ágnes. Az etikai-fegyelmi bizottság tagjai: Bárány Pál, Dankó András, Major Zoltán, Orosz Tamás, és Vasasné Bacsó Eszter. A felügyelőbizottság tagjai: Berecz László, Budai Gábor, Hlatky Attila, Leviczkyné Dobi Mária, és dr. Radnay László. Az etikai-fegyelmi, valamint a felügyelőbizottság tagjai az alakuló ülésükön választanak elnököt maguk közül.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában