Helyi közélet

2019.02.12. 16:01

Nagyot fordult Ricsivel a világ

Nyíregyháza - Az X-Faktor felfedezettje a tehetségkutató műsor után a saját útját járja.

Nyíregyháza - Az X-Faktor felfedezettje a tehetségkutató műsor után a saját útját járja.

Bár ritkán jár szülővárosában Nagy Richárd (akit zömmel Ricsinek szólítanak), péntek este épp ráért, így hatalmas kő esett le a Zrínyi-bál szervezőinek szívéről. Szinte az utolsó pillanatban kérték fel, mivel az eredeti fellépőt betegség döntötte le a lábáról. A gimnázium korábbi tanítványa otthonosan mozgott a látványosan felújított tornacsarnokban, amit a báli bevételből tovább fejleszthetnek.

Más vizekre sodorta az élet

– Kitörölhetetlen emlék az életemben az X-Faktor. Az akkori versenyzőtársak és a zsűritagok közül ma már senkivel sem tartom a kapcsolatot, más vizekre sodort az élet – jegyezte meg Ricsi, akinek Huszárné Kádár Ibolya intézményvezető azon melegében gratulált a sikeres, visszatapsolós beugrásához. Tavaly Tamás Attila hathatós közreműködésével a VIDOR Fesztiválon lépett színpadra, és bebizonyította, hogy lehet „próféta a saját hazájában”.

– A gimnázium végén magántanuló voltam, aztán Budapestre költöztem. Az X-Faktor ismertté tett, a műsornak köszönhetően profi környezetben szocializálódtam, bekerültem a fővárosi pezsgésbe. Aztán szépen lecsendesedett minden körülöttem. Rádöbbentem, hogy csak magamra számíthatok. Nagyon jó alapokat kaptam a nyíregyházi Vikár-iskolában, és folyamatosan képeztem tovább a hangomat. Tagja lettem a Budapest Voices a cappella együttesnek. A tizenkét énekes egyikeként Warnusz Zsuzsa művészeti vezető koordinálásával bővítettük a repertoárunkat. A kórusunk mai magyar underground zenekaroktól adott elő slágereket. Azért beszélek róla múlt időben, mert Zsuzsának babája született, emiatt most áll ez a történet. A Kőbányai Zenei Stúdió hallgatója vagyok, és ha végzek, akkor papírom is lesz arról, hogy tudok énekelni, illetve „szórakoztató zenész 1.” minősítést kapok.

Feltöltődve utazott vissza

Ritka vendég Nyíregyházán, de ha hazatér, akkor azokat a napokat nagy becsben tartja.

– Teljesen más visszajönni, mint amikor huzamosabb időn át itt éltem. A Zrínyi-gimnáziumhoz rengeteg élmény és sok barát köt. Most is nagy szeretettel fogadtak, így feltöltődve utaztam vissza Budapestre.

Győzelemként élte meg

Öt éve a 15 esztendős Tóth Andi személyében a legfiatalabb győztest avatták az X-Faktorban. A nyíregyházi Nagy Richárd a legjobb négy közé jutott, és nem sok választotta el attól, hogy ott lehessen az utolsó napi hármas fináléban versenyzőként. – Bevallom, nagyon izgultam, és szerettem volna továbbjutni, de végül másként alakult. Kicsit csalódott vagyok. Szerintem várható volt az eredmény. Bárki nyerhette volna, hiszen mindenki megérdemelte az első helyezést. Szerettem volna én énekelni a győztes dalt, azonban én már így is, úgy is győztesnek érezhetem magam – nyilatkozta akkor Ricsi a Kelet-Magyarországnak.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában