Helyi közélet

2019.02.15. 12:26

Szeretetet sugároztak a kisiskolások

Nyíregyháza - Fontos, hogy mindig mások tiszteletéről és megbecsüléséről tanúskodjanak a tetteink és a szavaink.

Nyíregyháza - Fontos, hogy mindig mások tiszteletéről és megbecsüléséről tanúskodjanak a tetteink és a szavaink.

Piros pólóba bújva köszöntötte szeretett tanító nénijét, Popovicsné Fekete Katalint csütörtökön reggel a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI 3. a osztálya. Katica nénit nem érte váratlanul a „színes szeretetcsomag”, hiszen jó előre megbeszélte a tanítványaival, hogy Valentin-napon – amely nemcsak a szerelemről, hanem a szeretetről is szól – így hívják fel a többi diák figyelmét a másokra való odafigyelés, valamint a jó cselekedetek fontosságára.

– Fontos, hogy ne csak ezen a napon vagy éppen karácsonykor, anyák napján, pedagógusnapon ajándékozzuk meg egymást szeretettel, törődéssel, hanem az év minden napján mások tiszteletéről és megbecsüléséről tanúskodjanak a tetteink és a szavaink – fogalmazta meg az akció nevelési célját a pedagógus.

Jó célért báloznak

Popovicsné Fekete Katalin hozzátette: a tantestület és az iskola alapítványa is élen jár a jó ügyek felkarolásában. – Az idén 22. alkalommal rendezzük meg nívós báli mulat­ságunkat a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán, a Zilahi-teremben. A február 16-án, szombaton 19 órakor kezdődő programban fel­lépnek többek között a Fölszállott a páva győztesei, Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a végzőseink keringőt járnak majd, a jó zenéről az L. K. Beat gondoskodik. A szórakoz(tat)ás ezúttal sem öncélú, a bál bevételét az iskolai könyvtár fejlesztésére, tehetséggondozásra, Sakkpalota-készlet beszerzésére, illetve az Erasmus programhoz kapcsolódó külföldi kapcsolatok építésére, ápolására szeretnénk fordítani.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában