Helyi közélet

2019.02.17. 20:13

Világrekord trófeák a standon

Nyíregyháza - Leendő partnerként megkeresték a Nyírerdő Zrt. standját román és szlovák közvetítők is.

Nyíregyháza - Leendő partnerként megkeresték a Nyírerdő Zrt. standját román és szlovák közvetítők is.

Állandó vendégek a Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon az állami erdészetek. Nem hiányozhattak az idei rendezvényről sem, s az erdészetek között ott láthattuk a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. standját is.

Híres a dámvadállomány

– Mióta van FeHoVa, azóta a Nyírerdő is részt vesz a kiállításon, vagyis 26. alkalommal mutatkozik be a cég az érdeklődőknek – mondta el szerkesztőségünknek Sári Zsolt, a Nyírerdő Zrt. kereskedelmi és marketingiroda vezetője. – Természetesen elsősorban vadászok érdeklődnek a kínálataink iránt, hiszen világhírű a dámvadállományunk. A világranglista élén álló első három dámvadbika-trófeát a Gúthi Erdészet területén hozták terítékre a vendégvadászok.

– Az 1991-ben elejtett bika lett az első világrekorder trófeánk, csakhogy a 2002-ben terítékre hozott bika leszorította a második helyre, mert a bírálatkor néhány ponttal megelőzte. A világranglista harmadik helye is Gúthhoz kötődik, azt a bikát 2017-ben ejtették el. Nincs nagy különbség a bírálatkor kapott pontok között, hiszen a világelső trófea 237,63, a második 233,11, míg a harmadik 232,42 pontot kapott a szakértőktől. – A bírálóbizottság tagjai a pontozáskor a súly mellett az esztétikumot is figyelembe veszik. Ide, a kiállításra elhoztuk mind a három trófeát, valamint a vendégeink láthatják Valaczkai Erzsébet vadász témájú festményeit is.

– A kiállítás ideje alatt a standunkat főleg olyan partnerek keresték fel, akikkel évek óta kapcsolatban vagyunk. Leendő partnerként most megkerestek bennünket román és szlovák közvetítők is, akik szeretnének hozzánk utaztatni csoportokat. A kapcsolatfelvétel megtörtént, a konkrét időpontokat később fogjuk egyeztetni.

– Úgy látom, hogy a kiállítások összetétele évről évre változik. Többen lemorzsolódtak, ugyanakkor mások nagyobb standdal jönnek. A kínálat bőséges, hiszen a használt fegyverektől a luxusnak számító puskáig minden megtalálható itt – folytatta Sári Zsolt, aki szintén vadászik 1983 óta, egy bérkilövő társaság tagja.

Izgul a hitvese is

– Az apróvadak társas vadászatát nagyon szeretem. Különleges hangulatot ad a vadászatnak, ha kutyák is vannak velünk, ráadásul segítenek az elejtett madarak összegyűjtésében. A lesekre is kiülök szívesen. Mióta a gyermekek kirepültek a családi fészekből, gyakran elkísér a feleségem is. A távcsővel gyönyörködik a természetben, élvezi a csendet, a nyugalmat, no meg együtt is izgul velem.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában