Helyi közélet

2019.02.07. 18:33

Zöldre váltott a kormányhivatal

Nyíregyháza - Az épületekben mostantól várhatóan a felére csökkenhet az energiafelhasználás.

Nyíregyháza - Az épületekben mostantól várhatóan a felére csökkenhet az energiafelhasználás.

Nem túlzás, szinte a magyar közigazgatás egy újabb ünnepnapjává emelkedett az a projektzáró esemény, amelyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítését, a beruházássorozat lezárulását ünnepelhettük.

Összesen hét ingatlan újult meg 600 millió forintból, s vált a 21. század elvárásainak is megfelelő intézménnyé, a megyei intézményhálózat 4 ingatlana mellett ide értve a nagyhalászi, a rakamazi, és a záhonyi kormányablakokat is. Mivel elsősorban az energiamegtakarítás volt a beruházás legfontosabb célja, az épületeken nyílászárócserét, homlokzatszigetelést, fűtés korszerűsítés, vagy éppen tetőszigetelést végeztek a szakemberek, attól függően, hogy melyik ingatlan milyen típusú átalakításra szorult rá éppen.

– Ha a természet még nem is, az irodaházunk kétszeresen is kizöldült. Miközben megőrizte sajátos jellegzetességeit, a mostantól kiaknázható energiahatékonyságát tekintve a beltartalmában is zöld lett – mondta el Román István megyei kormánymegbízott hozzátéve, hogy ezúttal – hiszen az ingatlan nyíregyházi tulajdon – a város vagyonát is gyarapítani tudták.

Zárásképpen lépett a pulpitushoz a nap díszvendége, a Nyíregyházára már többször is ellátogató dr. Tuzson Bence. A kormányzat közszolgálatért felelős államtitkára hangsúlyozta: – Olyan országot szeretnénk, amely nem függ más energiatermelő országoktól, amelynek a családtámogatási rendszere, a gazdasága is stabil, és képes megőrizni a ­kultúráját. Ezeknek az alapvető céloknak kell alárendelnünk a közigazgatás fejlesztését is – hangsúlyozta az államtitkár.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában