Helyi közélet

2019.03.06. 08:37

360 fokos videó: Deadpool még soha nem volt ilyen cool!

Nyíregyháza - Deadcool címmel nyílt kiállítás Nyíregyházán a Sipeki Fotóstúdióban. A képregény-karaktert ábrázoló alkotásokat a nyíregyházi Tekerd! csoport készítette.

Nyíregyháza - Deadcool címmel nyílt kiállítás Nyíregyházán a Sipeki Fotóstúdióban. A képregény-karaktert ábrázoló alkotásokat a nyíregyházi Tekerd! csoport készítette.

A Wesselényi Miklós Középiskola diákjaiból alakult csapat 2014 óta készít képeket apró építőkockákból. Legutóbb a Jósa András Múzeumban a Tapintható világ elnevezésű tárlaton állították ki Halványkék pötty című művüket.

A Tekerd! tagjai sokszor választottak témának mozi- és képregény-karaktereket, de kedvencük az antihős Deadpool, akiről már hét különböző képet is alkottak 2015 és 2018 között.

– Deadpool mindegyik képen másképp néz ki, mert több különböző rajzoló munkáit készítettük el – mondta el a kiállítás megnyitóján Hudák Zsolt, a Tekerd! csoport vezetője és az iskola tanára. – Három művész dedikálta is: egy darabot elküldtünk nekik, amit aláírás után visszajuttattak hozzánk, majd ezt beleépítettük a képekbe.

Az aláírt alkotások az amerikai Reilly Brown és Skottie Young, illetve az olasz Matteo Lolli képregény-rajzolók szignóját őrzik.

A hét kép elkészítéséhez a Tekerd! csoport tagjainak több, mint 300 órányi munkájára és közel 70 ezer építőkockára volt szükség. A kiállítást március végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában