Helyi közélet

2019.03.14. 18:35

A barátság koronája a bál

Nyírbátor - A tombolanyeremények nagy részét a vadásztársaságok ajánlották fel.

Nyírbátor - A tombolanyeremények nagy részét a vadásztársaságok ajánlották fel.

A Nyírbátorban és környékén működő, egymással szomszédos vadásztársaságok eddig is arról voltak híresek, hogy nem volt közöttük vita, nem volt még csak hangos szóváltás sem. Minden bizonnyal ez adta az ötletet négy évvel ezelőtt Prokob Jánosnak, a Báthori István Vadásztársaság elnökének, hogy a vadászidény végét zárják egy közös bállal.

Értékes nyeremények

A gondolatot tett követte és a farsangi mulatsághoz is köthetően, a böjt előtt a hat társaság vadászai együtt rendezték meg mulatságukat. Az idén már IV. alkalommal ropták a táncot, illetve ismerték el a legjobb vadászok munkáját. Az is hagyománnyá vált, hogy a hölgyvadászokat külön köszöntik a derék Nimródok.

A folytonosságot az a kis ládika és a hozzátartozó kulcs biztosítja, amelyet egy évig őriz a bált rendező vadásztársaság, történetesen ez most a Fedics Mihály Vadásztársaság volt. A ládikát a kulccsal dr. Petis Mihály elnök adta tovább a Hoportyó Vadásztársaság elnökének, dr. Simon Miklósnak. Természetesen vállalták a ládika őrzését és az V. vadászbál megrendezését.

A közel négyszáz vadász, vadászfeleség, vadászbarát a Mohos menti Vadásztársaság férfi dalárdája előadásában hallgatta meg a Vadászhimnuszt, majd a finom és bőséges vacsora után – zenés műsorokkal tarkítva – hajnali fél ötig ropta a táncot. Közben gazdára talált a kisorsolt ajándékok mellett az az elejthető őzbak, vaddisznó, apróvadas vadászat, amit a vadásztársaságok ajánlottak fel tombolanyereményként.

- Zsoldos Barnabás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában