Helyi közélet

2019.03.20. 11:04

A lélek is ünneplőbe öltözött Kótajban

Kótaj - A műsor felhívta a figyelmet a tisztesség, a becsület, az összefogás fontosságára.

Kótaj - A műsor felhívta a figyelmet a tisztesség, a becsület, az összefogás fontosságára.

Március közepén dísz­be öltöztek a terek, az utcák, felkerültek a kokárdák. A nemzeti színű dekoráció jelezte: valami fontos dologra emlékezett hazánk lakossága. Ünnepelt és emlékezett az 1848-as forradalomra a napokban a kótaji István Király Baptista Általános Iskola tantestülete és diáksága is.

Életüket és vérüket

Az oktatási intézmény negyedik osztályos tanulói műsorukkal tisztelegtek a hősök emlékének. Felidézték az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján a magyar nép szabadságáért folytatott küzdelmének dicső eseményeit, az osztrák elnyomás elleni harc kiemelkedő ütközeteit. Megemlékeztek mindazokról, akik részt vettek ebben a harcban, akik életüket és vérüket adták a magyar szabadságért. Fejet hajtottak azon ismeretlen honvédek, huszárok előtt is, akiknek a hősies halála a szabadság nemes ügyét szolgálta. A nemzeti ünnep alkalmából nemcsak kívül, de legbelül a lélek is ünneplőbe öltözött, szerte a nagyvilágban egymáshoz igazodott a magyar szívdobbanás. Az ünnepi műsor a méltó megemlékezésen túl olyan elveszőben lévő értékek fontosságára hívta fel a figyelmet, mint a tisztesség, a becsület, az összefogás, a kitartás, tenni akarás és a szabadság tisztelete.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában